Foto:

De Buurtgatse Zittingsmiddagen omarmt verjonging

Van de redactie

Op zaterdag 22 februari en dinsdag 25 februari staan de Buurtgatse Zittingsmiddagen in ontmoetingscentrum De Eikenburg te Eersel weer gepland. Deze middagen zijn bestemd voor jong en oud. Iedereen die houdt van gezelligheid, carnaval en samen feest vieren is welkom.

Eersel - De organisatie heeft er daarom voor gekozen om dit weer te geven in de nieuwe naam. De Buurtgatse Zittingsmiddagen zijn er voor álle Buurlanders. Vanuit het verleden waren deze middagen vooral bedoeld voor de oudere doelgroep en werden ze bezocht door bewoners van De Wiekenborg. Met het verdwijnen van De Wiekenborg is de samenstelling van het publiek langzaam aan het veranderen. Steeds vaker komen er ook jongere carnavalsvierders, die de gemoedelijke sfeer bij de zittingsmiddagen weten te waarderen. Wie het gezellig vindt om zittend aan lange tafels, genietend van hapjes en drankjes, vermaakt te worden met goede carnavalsmuziek en optredens, zit goed bij de Buurtgatse Zittingsmiddagen.

Vanaf 13.30 uur gaan de zaaldeuren open. Het programma start om klokslag 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Daarna is er een gezellige afterparty met carnavalsmuziek voor degenen die dat willen.

Uiteraard zijn Ouderenprins Tom d'n Urste en Prinses Ine met hun Gevolg aanwezig, maar komen ook Dorpsprins Ron d'n Twidde en Prinses Sanne met hun Raad van Elf en Jeugdprins Djim d'n Urste, Prinses India en Vorst Silvijn met hun Jeugdraad op bezoek, natuurlijk vergezeld door de dansmarietjes.

Deze middagen kan het publiek genieten van verschillende artiesten met uiteenlopende leeftijden en acts. Jack Vosters zal wederom het podium betreden bij de Eerselse zittingsmiddagen. Er worden dansen verzorgd door de dansmarietjes en de eigen hofdames Janne en Dianne. Tonproaters Boet en Toon komen dit jaar opnieuw de middagen opleuken en duo Kop en Schotel heeft ook dit jaar een buut met meezingers ingestudeerd. Bovendien heeft de organisatie nog een verrassingsact in petto. Tijdens de afterparty en praatpauzes zorgt geluidsman Chris voor gezellige carnavalsmuziek. De presentatie ligt wederom in handen van Laurette Dikmans en Susanne van den Heuvel, bekende gezichten op de diverse podia tijdens carnaval.

Kaartjes kosten slechts 4,50 euro per stuk en zijn te koop op de donderdagen 30 januari en 6 februari van 15.00 tot 16.00 in De Eikenburg en 't Stökske. Hiervoor is geen KBO-ledenpas nodig. Wie deze dagen gemist heeft, kan na 6 februari navraag doen bij Annie en Bert Kennis of er nog kaarten beschikbaar zijn (op is op). Dat kan via het telefoonnummer 0497-514548 en dan graag rond 18.00 uur.

Meer berichten