Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Scoutingopdracht Jos van Cuijk

Door Thijs van der Zanden

Den Haag – 8 februari 1985. Jos van Cuijk uit Bladel ontving uit handen van Prins Claus namens alle scoutinggroepen uit de regio Kempenland een persoonlijke opdracht. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van het jubileumjaar van Scouting Nederland in het Omniversum te Den Haag. De Prins riep in zijn, op de scouting-jeugd gerichte toespraak, op veel aandacht te besteden aan dienstbaarheid voor anderen. Hij spoorde de Nederlandse scouts aan om projecten van medescouts in ontwikkelingslanden helpen tot stand te brengen. Jos van Cuijk en alle andere aanwezige scouts van Nederland werden met hun 75-jarig jubileum via een feestprogramma gefeliciteerd door scouts en vrijwilligers uit alle delen van de wereld. Scouting Nederland was met 125.000 leden de grootste georganiseerde jeugdbeweging van Nederland. Op de foto is te zien dat Prins Claus aan Jos van Cuijk uit Bladel de oorkonde overhandigde met de opdracht aan alle scouts van het district Kempenland.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Anneke Symons en Gerard Laarakker vierden hun gouden huwelijksfeest. In 1937 kwamen ze vanuit Limburg naar Reusel. Ze gingen er boeren op grond die ontgonnen moest worden.

- Prins Johan d'n Urtse van het Teutengat (Bergeijk) overhandigde de eerste cassette 'vastenaovendliedjes van Teutengatse artiesten aan burgemeester Schaepman .

- Jeugdfanfare Wilhelmina uit Hoogeloon werd onder leiding van Wim van der Velden in Tilburg Brabants kampioen . De jonge musici speelden o.a. de Berber Suite van Kees Valk.

Meer berichten