De commissie Kempen Optocht Hapert nam zondag een cheque van 555 euro in ontvangst uit handen van Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal. (Foto: Fotodemeus)
De commissie Kempen Optocht Hapert nam zondag een cheque van 555 euro in ontvangst uit handen van Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal. (Foto: Fotodemeus) (Foto: )

Cheque voor Kempen Optocht tijdens Verbroederingsbal

BUDEL/HAPERT - Een achttal carnavalsverenigingen en andere optochtorganisaties uit de regio gaf zondag acte de présence in de kantine van manage De Auw Meule in Budel. Daar mochten ze een cheque in ontvangst nemen van Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal. Onder hen ook de commissie Kempen Optocht Hapert.

Honderden feestvierders uit de wijde regio zetten eind vorig jaar koers naar het grote tentencomplex aan de Maarheezerweg in Budel. Daar vond op zaterdag 30 november de zevende editie van het Cranendoncks Verbroederingsbal plaats.

Net als voorgaande jaren vloeit een deel van de opbrengst terug naar het carnaval in de zes Cranendonckse kernen en enkele andere dorpen. Dit gebeurt als prijzengeld voor de optochtdeelnemers. De Cranendonckse optochtorganisaties mochten ieder een cheque van 1111 euro in ontvangst nemen. Carnavalsstichting De Klot uit Asten en de commissie Kempen Optocht Hapert ontvingen ieder een bedrag van 555 euro.

Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal heeft in totaal bijna 22.000 euro uitgekeerd aan (carnavals)verenigingen die hebben meegewerkt aan het evenement. Zo konden onder meer verenigingen die hebben geholpen bij het opbouwen van het feestterrein rekenen op een bijdrage.

De achtste editie van het Cranendoncks Verbroederingsbal vindt plaats op zaterdag 28 november.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden