Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Leden Kempisch Vocaal Ensemble

Door Thijs van der Zanden

Bladel – februari 1985. Het Kempisch Vocaal Ensemble zocht nieuwe leden die zingen als hun hobby zagen. Het ensemble bestond uit 16 mensen die ten doel hadden, het brengen van koormuziek uit verschillende periodes en stijlen. Recent had het ensemble, in het volledig gevulde gemeentehuis van Bladel, een kerstconcert gegeven. Daarbij had het publiek zeer enthousiast gereageerd. Direct daarna was begonnen met werken van Camille Saint Saens en Gabriel Pierné. De stemmenverdeling van het gezelschap bestond uit 3 sopranen, 6 alten, 2 tenoren en 4 bassen. Daaruit bleek dat ze dringend om sopranen en tenoren verlegen zaten. Vooral met de voorbereidingen van concerten was een zo groot mogelijke continuïteit van bezetting hard nodig. Van nieuwe leden werd geen professionele zangprestaties geëist maar enige zangervaring was wel een pre. Kandidaten werden van harte uitgenodigd een repetitie bij te komen wonen in de Muziekschool van Bladel.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Foto Ad Biemans heropende zijn fotozaak in Bladel. Twaalf jaar eerder vestigde hij zich in de Sniederslaan, op de plaats waar eerst de al afgebroken Centrawinkel had gestaan.

- Zuster Marie Josepha Heezemans vierde haar gouden Kloosterfeest. Ze was vooral bekend omdat ze 40 jaar zuster op de kleuterschool, in zowel Eersel als Duizel was geweest.

- Jeugdcarnavalsvereniging 'De Deurdouwers' en blaaskapel 'Bloastumop' organiseerden voor de 5de keer hun jubileumzittingen in gemeenschapshuis 'De Höllekes' in Steensel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden