Melkveehouder Maas: "Ik heb deze haag aangelegd zodat ik een natuurlijke afscheiding heb voor mijn vee en tegelijk iets kan doen voor biodiversiteit". Op de foto staat ook wethouder Léon Kox.
Melkveehouder Maas: "Ik heb deze haag aangelegd zodat ik een natuurlijke afscheiding heb voor mijn vee en tegelijk iets kan doen voor biodiversiteit". Op de foto staat ook wethouder Léon Kox. (Foto: )

Een stukje natuur erbij

Eersel - Zaterdag 8 februari hebben 15 Eerselse burgers melkveehouder Wil Maas geholpen met de aanplant van een gemengde haag bij de Steenstraat/Kerkevelden. Duizend planten gingen de grond in!

Zo'n haag ziet er niet alleen mooi uit; het biedt ook beschutting aan vogels en egels, en voor vlinders en bijen is het een welkome voedselbron. De haag is aangeplant met behulp van de Stika-regeling. Met deze regeling van de gemeente, provincie en Brabants Landschap stimuleren we eigenaren in het buitengebied om het landschap te verfraaien en biodiversiteit te stimuleren.

"Ik heb deze haag aangelegd zodat ik een natuurlijke afscheiding heb voor mijn vee en tegelijk iets kan doen voor biodiversiteit, voor de bloemen, de vogels en de bijen. En Campina, waar ik melk aan lever, ziet ook graag dat boeren dit soort dingen doen", aldus melkveehouder Wil Maas.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden