Help mee en bescherm de weidevogel in nood

Word ook vrijwilliger en help de weidevogels beschermen.
Word ook vrijwilliger en help de weidevogels beschermen. (Foto: )

De populaties grutto's, kieviten, scholeksters en andere soorten weidevogels die hun broedgebied in Wintelre hebben, dreigen onder andere door gebrek aan nestbescherming op korte termijn totaal verloren te gaan. Met voldoende enthousiaste mensen is daar iets aan te doen.

Vessem - Daarom organiseert het Coördinatiepunt Landschapsbeheer bij Brabants Landschap een cursus weidevogelbescherming. De cursus beslaat twee avonden, mogelijk gevolgd door een excursie. Aan bod komen onder meer: soorten weidevogels, de leefwijze, het landbouwbedrijf en de werkzaamheden, de gevaren voor weidevogels, nestbescherming in de praktijk en het contact met de boer. Geïnteresseerden hoeven beslist geen vogeldeskundige te zijn. Belangrijk zijn interesse in vogels en hun leefwijze, graag buiten zijn, samen willen werken met boeren en andere vrijwilligers aan de bescherming van weidevogels, goed kunnen lopen en minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn. Ook kinderen vanaf ongeveer 10 à 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene deelnemen aan weidevogelbescherming.

De cursus wordt gegeven op dinsdag 10 maart en dinsdag 24 maart om 20.00 uur in Bosschuur De Meeren, Merenweg 2a in Wintelre.
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar weidevogelbeschermingbrabant@gmail.com o.v.v. 'cursus weidevogelbescherming introductie 2020'.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden