Brent, Finn, Guus, Isabel, Jop, Lise, Luc, Niels, Ries en Yur, oftewel de Fistbisjes, zijn klaar voor hun eerste grote Narrenparade.
Brent, Finn, Guus, Isabel, Jop, Lise, Luc, Niels, Ries en Yur, oftewel de Fistbisjes, zijn klaar voor hun eerste grote Narrenparade. (Foto Jan Wijten)

Het is tijd voor het grote werk

Terwijl de storm Dennis over Nederland raast wordt in een schuur aan de Kattenbos in Reusel door tien kinderen (Brent, Finn, Guus, Isabel, Jop, Lise, Luc, Niels, Ries en Yur) de laatste hand gelegd aan hun carnavalswagen: 'de Tijd Vliegt' waar ze in Lage Mierde en Reusel mee aan de start gaan verschijnen.

Reusel-de Mierden - Het vriendengroepje kent elkaar van de basisschool en hebben dit schooljaar allemaal de overstap naar het voortgezet onderwijs gemaakt. Na jaren meegelopen te hebben in de Klène Narrentrek is het nu tijd voor het grote werk: de Narrenparade.

Ze zijn de jongste loopgroep in de categorie 3-10 personen maar desalniettemin is Luc ervan overtuigd dat ze kandidaat zijn voor de eerste prijs in de Narrenparade. Waar enkele ouders rustig overleggen hoe ze zaterdag naar Lage Mierde zullen 'vliegen', is de adrenaline bij de kinderen zo hoog dat ze bijna door de schuur heen vliegen.

Op de vraag of er nog iets speciaals gemeld moet worden over de bouw die rond kerst van start ging, meldt Lise: "De jongens kunnen niet zo goed verven." Oei, dat gaf discussie en de storm leek zich te verplaatsen naar binnen in de schuur. Toen Lise snel aangaf dat het om sommige jongens ging zakte het kwik weer en werd de muziekinstallatie aangezet met gezellige carnavalsmuziek.

Ze zijn klaar voor de optochten en het publiek zal zeker het door Finn op de computer ontworpen logo wat door de meisjes Isabel en Lise voor op de 'wagen' is geschilderd zeker niet kunnen missen. Een wagen zonder laswerk maar met ijzeren hoeklijsten in elkaar geschroefd onder het toeziend oog van de vaders.

Foto: Jan Wijten

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden