Hoogeloonse dorpsfiguren uit het verleden in beeld

Burgemeester Bosma van de gemeente Bladel ontving het eerste exemplaar van het boekje.
Burgemeester Bosma van de gemeente Bladel ontving het eerste exemplaar van het boekje. (Foto: )

Bakker Rene Janssen uit Hoogeloon verkoopt sinds kort het boekje 'Hoogeloonse Dorpsfiguren uit het verleden' in zijn winkel.

Hoogeloon - Het boekje is ontstaan uit de verhalen die de Hoogeloonse Mej. van Hoof in het verleden vertelde toen zij nog actief was als schooljuffrouw. Ze was een vertelster bij uitstek en zonder mensen te kwetsen gaf zij in duidelijke taal aan, dat er destijds een aantal bijzondere personen in Hoogeloon woonden. Bijzonder in de zin dat zij opvielen door hun leven en doen, zonder dat er iemand echt aanstoot aan nam.

Bundelen in een boekje

Leo Brok bundelde een aantal teksten in een boekje. Zoveel mogelijk aangevuld met enkele oude foto's van de bijzondere personen en de plek waar zij woonden.

Het is een goed verzorgd boekje geworden. Wat vormgeving, omslag en eindredactie betreft goed leesbaar en de moeite waard om kennis van te nemen.

Meerdere personen hebben hun medewerking verleend, te noemen Hugo Leijten, An Cuijpers, Jan van Dingenen, Bart Beex, Martien Hurkmans en Martijn Rijkers. Wat de vormgeving betreft moet zeker Fried Waterschoot vermeld worden.

Overhandiging

Het eerste exemplaar is op 5 februari aan de burgemeester overhandigd.

Het boekje is tegen vijf euro verkrijgbaar gesteld bij de VVV in Bladel. Zoals vermeld ook te koop bij bakker Janssen in Hoogeloon.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden