Jelle, Isa, Fem, Yinthe, Evi en Pim streden voor de eerste plaats. Foto: Claudi Verhagen
Jelle, Isa, Fem, Yinthe, Evi en Pim streden voor de eerste plaats. Foto: Claudi Verhagen (Foto: Claudi Verhagen)

Fem Kokx is uitgeroepen tot voorleeskampioen Reusel-De Mierden!

Om 09.30 uur op maandag 17 februari was het dan zover, de aftrap van de Nationale voorleeswedstrijd in de Kei te Reusel.

Reusel - In een volle zaal werden de winnaars van de voorleeswedstrijden op hun eigen scholen Jelle, Isa, Fem, Yinthe, Evi en Pim onder luid applaus en met spandoeken aangemoedigd door hun klasgenoten, leerkrachten, ouders, opa's en oma's en voorgesteld aan het publiek.

De voorleeswedstrijd was spannend tot en met de laatste kandidaat, de 6 deelnemers (al gekozen winnaars van hun eigen scholen) namen het publiek en de jury mee in hun verhaal en vertelden waarom ze voor een bepaald boek en fragment uit het boek gekozen hadden.

De deskundige jury Bram Jacobs (gemeente Reusel-de Mierden), Joke Hermans (Pius X) en (onder leiding van) Loes Jansen (Bibliotheek De Kempen) gaven aan dat ze alle kandidaten erg goed vonden. Fem Kokx van Basisschool de Leilinde uit Reusel is uitgeroepen tot kampioen. Ze was zelf erg tevreden over haar fragment uit het boek 'Engel' van Isa Hoes en Vlinder Kamerling en zij mag zich nu gaan voorbereiden op de halve finale.

De presentatie was in handen van Len Copal van Kindertheater Len Copal.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden