Deze creatie van Frank van de Aa met muzikale assistentie van Moniek van Hoof zette de hele zaal op zijn kop. Foto: Margo Subnel
Deze creatie van Frank van de Aa met muzikale assistentie van Moniek van Hoof zette de hele zaal op zijn kop. Foto: Margo Subnel (Foto: )

Eén groot sprookje tijdens de Stinselse Avonden

Piet Hakkens

Alweer voor de 40e keer heeft heel Steensel kunnen genieten van topamusement tijdens de Stinselse Avonden.

Steensel - Al vanaf het begin werd het publiek meegenomen in een groot sprookje. Toon de W uit V mocht als eerste in de ton. Regelrecht uit de gevangenis, met de handboeien nog om, kwam hij z'n verhaal doen voor 'n volle bak. De Gelegenheidsband, ook weer aanwezig, werd met regelmaat op hun niet alertheid gewezen. Een mooie creatie van Antoine van de Waardenburg. Plotseling werd het publiek opgeschrikt door een engel die ons het sprookje kwam vertellen over een nieuwe pastoor in Steensel. Bij binnenkomst van de hippe pastoor ging werkelijk de hele zaal plat. Dan verschijnt de sprookjesverteller ten tonele. Als zoon van Harrieke de Stotteraar, die een spraakgebrek heeft, vertelt hij het verhaal van Weeuwsnitje en de Deven Zwergen en dat van Koodrapje. Rob Habraken weet van begin tot eind zijn verhaal op voortreffelijke wijze zodanig verkeerd uit te spreken. Na de pauze komt Cor Daat binnenstappen, dan weet je op voorhand, daar gaat weer van alles gebeuren. Carolien van der Heijden weet in haar rol van Cor Daat de mensen op een erg leuke manier te vermaken. Als de familie Rombouts op het podium verschijnt, komt er meteen energie de zaal in. Wilbert, Kelly en Maikel, en stand-in Jordy van Dooren weten de zaal op sublieme wijze te pakken. Dik Jenever, de voetbaltrainer komt het publiek vertellen hoe hij zo snel mogelijk uit de kelderklasse wil komen met zijn team. Samen met zijn vrouw vormt hij het trainersduo Dik{k}en Truus. De reacties op deze creatie van John van Bree maken duidelijk dat hij niet meer mag ontbreken op de Stinselse Avond. De afsluiter van de avond was in handen van Anne van Hooff en Kelly van Nunen. Met 3 leuke, swingende liedjes wordt de 40ste Stinselse Avond afgesloten. De toneelmeesters Cor en Theo van den Broek worden nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor hun 40 jarige aanwezigheid. Als laatste wordt het stokje van gastheer Koen Romeijnders overgedragen aan Kelly van Nunen en dan is het sprookje uit.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden