Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Zwetsland, Buurtgat en Pieregat

Door Thijs van der Zanden

Eersel – februari 1985. Wellicht aangelokt door de gratis loterij waren velen, ondanks het heel koude weer, naar het Eerselse marktplein getogen om aanwezig te zijn bij de overhandiging van de sleutels door burgemeester van Agt aan de carnavalsprinsen van de dorpen het Zwetsland, het Buurtgat en het Pieregat . De sleuteloverhandiging waarvan de organisatie dat jaar in handen lag van de Pierewaaiers uit Steensel, werd vakkundig aaneengepraat door Vorst Harry Smetsers. Burgemeester van Drs. J van Agt durfde met een gerust hart het bestuur van de dorpen enkele dagen aan de prinsen over te laten. De prinsen waren Prins Nelis van de Zwetsers, Prins Gerrit I van de Buurlanders en Prins Kleintje Steensel van de Pierewaaiers. Ten gevolge van de extreem koude weersomstandigheden en sneeuw werden het muzikale intermezzo en het optreden van de dansmariekes van de verschillende verenigingen in de raadszaal van het gemeentehuis afgewerkt.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Uit handen van burgemeester van Agt kreeg Andre Kox uit Steensel de eremedaille in zilver van de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor o.a. de Steenselse gemeenschap.

- Voor de begeleiding van kinderen die met een schoolbusje naar de Groote Aard gingen werden vrijwilligers gevraagd. Voor de ouders was het niet te doen daar alleen voor te zorgen.

- Vanwege plotselingen verandering van de weersomstandigheden met sneeuwval en strenge vorst werd de de laatste in de serie van 3 KPJ crosslopen drie weken uitgesteld.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden