Foto:

'Carnaval 2020 op maot gemakt!'

Van de redactie

Tal van activiteiten met carnaval in Buurtgat

Cv De Buurlanders uit Eersel biedt wederom een scala aan activiteiten tijdens het Buurtgatse Carnaval.

Eersel - Op vrijdag vindt in ontmoetingscentrum De Eikenburg de receptie van het Ouderenprinsenpaar plaats. Vanaf 20.00 uur start de receptie en is er de gelegenheid om Ouderenprins Tom d'n Urste en zijn Prinses Ine te feliciteren. Muziekvereniging De Goede Hoop zal vanaf 21.30 uur een Concert Carnavalesk ten gehore brengen. Daarna vindt omstreeks 22.15 uur de uitreiking van de Buurtgatse Opsteker 2020 plaats. De toegang is vrij.

Buurtgatse Zittingsmiddagen

Op zaterdag- en dinsdagmiddag staan de Buurtgatse Zittingsmiddagen in De Eikenburg weer gepland. Vind jij het gezellig om zittend aan lange tafels, genietend van hapjes en drankjes, vermaakt te worden met goede carnavalsmuziek en optredens, dan zit je goed bij de Buurtgatse Zittingsmiddagen. Vanaf 13.30 uur gaan de zaaldeuren open. Het programma start om klokslag 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Daarna is er een gezellige afterparty met carnavalsmuziek voor degenen die dat willen. Kaartjes kosten 4,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Annie en Bert Kennis via het telefoonnummer 0497-514548. Gelieve te bellen rond 18.00 uur. Op is op.

Kreeziefist en NEXTprty

Wegens het grote succes van voorgaande jaren organiseren De Buurlanders ook dit jaar met carnaval in De Muzenval weer vier avonden feest voor de jeugd in twee leeftijdsgroepen. Vanaf zaterdag tot en met dinsdag vindt elke avond van 18.30 tot 20.45 uur het Kreeziefist plaats voor kinderen uit groep vijf tot en met acht van de basisscholen. Het Kreeziefist is alcoholvrij en hier geldt de regel dat je alleen eerder naar buiten mag als je door je ouders opgehaald wordt. De entree is alle avonden 2 euro.

Daarna wordt de zaal klaargemaakt voor de middelbare schooljeugd tot achttien jaar uit de Kempen. Op vertoon van hun schoolpas of ID kunnen deze carnavalsvierders vanaf 21.00 uur losgaan bij NEXTprty. Dit feest eindigt steeds om 01.00 uur. Er is alcoholvrij bier, andere alcoholvrije drankjes en eten verkrijgbaar. Op maandagavond hebben is er bij NEXTprty een optreden van niemand minder dan Vieze Jack! Die avond is de entree 5 euro.

Carnavalszaterdag

Op zaterdagochtend wordt aandacht besteed aan de medemensen die door ziekte niet mee kunnen vieren in het carnavalsgevoel. Het is een ontzettend dankbare activiteit die altijd met plezier wordt uitgevoerd door de Dorpsprins en zijn Prinses met hun Raad van Elf, het Ouderenprinsenpaar met hun Gevolg en de dansmarietjes. Zij trekken er al vroeg op uit om fruitschalen rond te brengen. Ook worden diverse zorgafdelingen opgesierd met een carnavalesk bloemstukje.

Net als de voorgaande jaren zal ook ditmaal op zaterdagavond het feest in de Eerselse carnavalstent losbarsten. Van 20.00 tot 1.00 uur wordt het dak eraf geblazen voor de jonge, maar zeker ook voor de oudere jongeren. Dorpsprins Ron d'n Twidde en Prinses Sanne zijn deze avond samen met Vorst Erwin, Adjudant Marvin en de Raad van Elf aanwezig om voor te gaan in de polonaise.

Bonnenvoorverkoop en 16+

Om lange wachtrijen bij de kassa te voorkomen, worden alle feestvierders in de gelegenheid gesteldom op zaterdagmiddag alvast hun consumptiebonnen te kopen. Deze voorverkoop vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in de tent.

Carnavalszondag

Traditioneel vindt op zondag de Buurtgatse Optocht plaats. Eerst is om 9.30 uur de Carnavalsmis in de St. Willibrorduskerk, met aansluitend het carnavalsontbijt in de tent. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen voor 4,50 euro lekker smullen. Volwassenen en kinderen vanaf dertien jaar betalen 6 euro. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. De toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Etos in Eersel.

Na het ontbijt vertrekt om 11 over 1 de optocht en de route is zoals gebruikelijk vanaf het gemeentehuisplein aan de Dijk, over de Markt, Nieuwstraat, Schoolstraat, Gebroeders Hoeksstraat, Dijk en Kerkstraat tot aan de tent.

De prijsuitreiking van de optocht zal vanaf circa 18.00 uur plaatsvinden in de tent.

Carnavalsmaandag

Op maandag wordt plaatsgemaakt voor de Buurtgatse Jeugdoptocht. Deze optocht vertrekt om 11.11 uur en de route is vanaf de Kerkstraat, over de Willibrorduslaan, Gebroeders Hoeksstraat, Dijk en Kerkstraat. De tocht eindigt bij de tent, dan is het tijd voor de carnavalsbrunch. Ook hier mogen kinderen tot en met drie jaar gratis naar binnen en zijn de toegangskaarten verkrijgbaar bij de Etos in Eersel.

Omstreeks 14.00 uur zal in de tent de prijsuitreiking van de jeugdoptocht plaatsvinden, waarna iedereen zich kan vermaken tijdens Buurtgat's Got Talent. Voor deze talentenmiddag worden alle kinderen uitgenodigd om hun kunnen te laten zien. Ondertussen dweilen het Dorpsprinsenpaar en de Raad van Elf door het Buurtgat en zullen zij diverse horecagelegenheden bezoeken.

Carnavalsdinsdag

Dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur vindt in De Eikenburg de tweede Buurtgatse Zittingsmiddag plaats.

In de tent is er vanaf 14.00 uur weer een jeugdprogramma met een grote luchtstormbaan en een ballenbak voor de allerkleinsten. Omstreeks 16.30 uur zal het spectaculaire confettibal losbarsten, waarna het carnaval voor de jeugd wordt afgesloten met het afscheid van Jeugdprins Djim d'n Urste, Prinses India, Vorst Silvijn, de Jeugdraad, de dansmarietjes en de M&M'tjes.

In een doorlopend programma start om 21.00 uur in de tent het Houdoebal, waarbij Dorpsprins Ron d'n Twidde met zijn Prinses Sanne en Ouderenprins Tom d'n Urste met zijn Prinses Ine afscheid nemen. Om 00.00 uur wordt de avond afgesloten en daarmee het Buurtgatse carnaval 2020 ook.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden