De Bonte Stoet Bergeijk trekt op maandag 24 februari door de straten. Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur op 't Loo.
De Bonte Stoet Bergeijk trekt op maandag 24 februari door de straten. Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur op 't Loo. (Foto: )

Carnavalsactiviteiten in de Kempen

Kleurrijk gevolg bij de Bollemeppers

Casteren - Zaterdag 22 februari zal Prins Frèète Kiep om 13.00 uur het startsein geven voor de grote carnavalsoptocht in het Bollemeppersgat Casteren. Met ruim 650 deelnemers en 10 grote wagens belooft het weer een bonte en kleurrijke stoet te worden.

De optocht start op de hoek Wagenbroeken – Dorpsstraat en trekt door de Dorpsstraat, Kerkstraat en Kranenberg. Op de hoek Kranenberg – Zandstraat zal de optocht ontbonden worden. De dames van de Raad van Elf zullen tijdens de optocht Prinsenplaatjes verkopen voor 1 euro per stuk. Hiermee steunt u de deelnemers van de optocht. De prijsuitreiking is 's avonds in het Bollemepperspaleis Den Bels (toegang 18+). Om de optocht zonder problemen door de straten van Casteren te loodsen zullen de straten aan de route vanaf 12.00 uur afgesloten worden voor al het doorgaande verkeer. De organisatie vraagt bezoekers om met de fiets te komen. Indien je toch met de auto komt gelieve niet te parkeren aan de Wagenbroeken en het Hemelrijken in verband met een vrije doorgang van de hulpdiensten.

Carnavalsprogramma Bollemeppersgat

Vrijdag 21 februari:

Kinderoptocht door de straten van Casteren met aansluitend carnavalsfeest in de aula van de school. Start van de optocht om 10.30 uur.

Zaterdag 22 februari:

Optocht door de straten van Casteren, start van de optocht om 13.00uur op het Kerkeneind. Kindermiddag in het Bollemepperspaleis vanaf circa 15.00 uur met prijsuitreiking kinderoptocht. Carnavalsbal in het Bollemepperspaleis vanaf 20.30uur. Tevens prijsuitreiking van de grote optocht.

Zondag 23 februari:

Kindermiddag in het Bollemepperspaleis vanaf 15.00 uur. Carnavalsbal in het Bollemepperspaleis vanaf 20.30 uur.

Maandag 24 februari:

Ouderenmorgen in het Bollemepperspaleis. Aanvang 10.30 uur. Carnavalsbal in het Bollemepperspaleis vanaf 20.30 uur.

Het volledige carnavalsprogramma staat ook vermeld op www.casteren.net

Een goede bodem voor carnaval

Reusel - Een stevige bodem leggen voor een goede carnaval? Dat doe je met een verse oliebol of wafel. Zaterdag 22 februari verkoopt buurtvereniging D'Ekker tussen 11.00 en 16.00 uur oliebollen en wafels. Ze zijn te verkrijgen bij de tent achter de bushalte in Reusel. Al sinds jaar en dag zijn de met zorg gebakken oliebollen en wafels van buurtvereniging D'Ekker een goede start van carnaval. De vereniging staat op 22 februari bij de tent achter bushalte Reusel.

Balletje Speciaal
bij De Eykels

Luyksgestel/Bergeijk - Op carnavalszaterdag 22 februari van 14.00 tot 17.00 uur vindt er ook dit jaar weer, een groots carnavalsbal plaats in De Kattendans georganiseerd door carnavalsvereniging De Eykels uit Luyksgestel. Dit is een carnavalsbal speciaal voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en hun familie en/of begeleiding. Dit alles onder het motto 'Balletje Speciaal'. Deze middag zal er meer licht in de zaal zijn en wordt de muziek op een fijn volume gezet, zodat iedereen evenveel plezier kan hebben met carnaval. De hele middag zal er volop gehost, gefeest, gedanst en gezongen worden. Ook zijn de dansmarietjes aanwezig en zij zullen hun mooie dansen laten zien. Tevens wordt er een leuke attentie weggegeven door Oppereykel Twan d'n Urste.

Voor de kleine Piepteuten

Bergeijk - Dinsdagmiddag 25 februari organiseert de Piepteuten een speciale kindermiddag in cafe Volte aan 't hof te Bergeijk. Vanaf 14.11 uur is iedereen welkom voor een spetterende middag waar de kinderen centraal staan. Spelletjes, ieder kind kan gesminkt worden, er zijn gratis zakjes popcorn, je mag een suikerspin tot je nemen of in de grabbelton je geluk beproeven. Ook is er Meet en Greet met Elsa en Olaf mogelijk, kortom, genoeg voor de kids.

De Bergeijkse Bonte Stoet

Bergeijk - Op maandag 24 februari rijdt de Bonte Stoet weer door Bergeijk. Maandenlang werk wordt getoond aan het publiek. Diverse carnavalsverenigingen hebben fantastische bouwwerken gemaakt en vaak kosten noch moeite bespaard.
Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint op 't Loo en rijdt verder door de grote Broekstraat, Burgemeester Magneetstraat naar 't Hof. Publiek kan online stemmen op hun favoriete act.
De optocht is vrij toegankelijk voor publiek. Maar je kan een vrijwillige bijdrage geven, middels de 'schooiwagen'. Dit geld komt tegoed aan het prijzengeld voor de deelnemers. Na afloop van de optocht is het groot feest in Café zaal de Gouden Leeuw. Hier vindt op maandagavond rond 20.30 uur de prijsuitreiking plaats.
Heb je vragen, stel ze dan via info@bontestoet.nl

Voetjes van de vloer voor senioren

Bergeijk - Ook dit jaar dansen wordt er weer gedanst door de groep 'seniorencarnaval Bergeijk' tijdens de carnavalsdagen, de entree is gratis. Op zondagavond 23 februari, maandagavond 24 februari en dinsdagavond 25 februari van 20.00 uur tot 00.00 uur. Locatie: Kattendans, Eerselsedijk 4 in Bergeijk. Er wordt niet alleen gedanst op carnavalsmuziek, maar ook op de muziek uit de jaren '60 zoals een foxtrot, Engelse wals, Weense wals, Tango en anderen. Dit alles is onder de leiding van dj Jan Tenbult. Ook worden de avonden opgeluisterd door de plaatselijke dweilorkesten die ons komen bezoeken.

Tevens is de groep op zoek naar jonge senioren die hen willen versterken om de raad van elf weer compleet te maken. Ook dames zijn welkom. En misschien dat de groep in de toekomst dan ook weer een prins in hun midden mag verwelkomen. Groep seniorencarnaval Bergeijk is geen club die van café naar café trekt. Ze houden het rustig en verlangen geen hoogstaande kunsten van de raad en/of prins. Aanmelden kan via 0651284923.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden