De grote winnaar van KempenOptocht 2019: De Mouwers.
De grote winnaar van KempenOptocht 2019: De Mouwers. (Foto: )

KempenOptocht 2020 bijna van start

32ste KempenOptocht in Hapert op maandag 24 februari 2020 om 13.00 uur

Op maandag 24 februari 2020 zal de 32ste KempenOptocht worden verreden. De grote vraag is wie er in de voetsporen zal treden van C.V. de Mouwers uit Reusel die vorig jaar de eerste prijs bij de wagens binnen hebben gehaald in de grootste en meest traditierijke carnavalsoptocht van de Kempen.

De KempenOptocht wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid van mooi afgewerkte, kleurrijke en gedetailleerde carnavalswagens. Een waar toneelstuk wordt op straat opgevoerd waarbij de samenhang tussen wagen, thema en loopgroep een unieke ervaring oplevert waar u zeker getuige van wilt zijn. De KempenOptocht wordt door het publiek goed gewaardeerd met een 8,4 voor de uitstraling van de optocht.

Met een 25 aanmeldingen van praalwagens met loopgroepen en grote loopgroepen, aangevuld met kleine loopgroepen en individuelen, zit de optocht weer boordevol en zal er ook op maandag 24 februari 2020 weer een kleurrijke stoet door de straten van Hapert gaan trekken. De start is om 13.00 uur.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld, kom bij voorkeur met de fiets of te voet. Voor bezoekers die met de auto willen komen zijn er voldoende parkeergelegenheden die worden aangegeven. De entree bedraagt € 1,00. Bezoekers wordt vriendelijk gevraagd op tijd te komen en zich te houden aan richtlijnen van politie en organisatie. Het gebruik van confetti-spuitbussen is zeer hinderlijk voor de deelnemers en is daarom verboden! Bij de KempenOptocht zullen foto- en filmopnames gemaakt worden. Daarbij is het onvermijdelijk dat publiek in beeld komt. De beelden worden enkel gemaakt voor journalistieke en artistieke doeleinden. Met de beelden wordt zorgvuldig omgegaan en worden niet gedeeld met commerciële partijen.

Om het publiek extra van dienst te zijn zal er tijdens de optocht koffie en thee verkocht gaan worden tegen een prijs van € 1,00. De opbrengst van deze verkoop komt ten goede aan het prijzengeld voor de deelnemers. Graag gepast betalen.

Individuelen en kleine loopgroepen.

In de KempenOptocht zorgen de individuelen en kleine loopgroepen voor extra carnavalssfeer en afwisseling. De categorieën individuelen (1 persoon) en kleine loopgroepen (2 tot en met 6 personen) zijn opgenomen met een apart prijzengeldbudget en jurering. Op maandag kan men zich voor deze categorie tot 12.00 uur aanmelden bij het inschrijfbureau in gemeenschapshuis "Den Tref" aan het Alexanderhof in Hapert.

Hapert afgesloten

Hapert wordt op carnavalsmaandag vanaf 10.30 uur afgesloten voor alle verkeer. Hoewel aangeraden wordt per fiets naar Hapert te komen, is er voldoende parkeergelegenheid op het industrieterrein van Hapert, dat op loopafstand van het parcours ligt. Ook de streekbus rijdt vanaf 10.30 uur niet meer door het dorp. Busreizigers kunnen in- en uitstappen bij de tijdelijke opstapplaatsen langs de N-284 ter hoogte van industrieterrein Hapert en nabij garagebedrijf Van Mossel. Pas vanaf 18.00 uur, als de totale optocht het dorp uit is, zullen de bussen weer volgens het normale route-schema rijden.

Parcours

De start is ter hoogte van Chinees restaurant Bamboo Inn op de Oude Provincialeweg. Vervolgens gaat de tocht door de Lindenstraat, Leeuweriklaan, Lijsterstraat, Molenstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat om vervolgens naar de finish te gaan op de kruising van de Nieuwstraat, Oude Provincialeweg en de Wijer. Het startschot zal om 13.00 uur gegeven worden door Prins Fundamento. Dit jaar zal blaaskapel Krankjorum uit Eersel zorgen voor een muziekale sfeer voorafgaand aan de optocht nabij de start.

Toiletten en eetkramen

Voor deelnemers en publiek staan er bij café het Pleintje en café het Huukske extra toilet voorzieningen. Als eetkramen zijn de loempiakraam van mevrouw Bui, de oliebollen/gebakkraam van Maasakkers en horeca gelegen aan het parcours waaronder Cafetaria Het Smulhuis aan de Nieuwstraat beschikbaar.

Prijsuitreiking

Na afloop van de KempenOptocht vindt er in Den Tref een carnavalsfeest plaats. Tussen het feesten door kunnen deelnemers en toeschouwers nabuurten over de optocht en zeveren over welke creatie het mooiste of meest indrukwekkende was. Na het beraad van de jury zal om 19.30 uur in de grote zaal gestart worden met de feestelijke prijsuitreiking. Iedere deelnemer krijgt hierbij een "moment of fame" op het podium.

Actuele Informatie over de KempenOptocht is te vinden op Facebook

@KempenOptochtHapert, via Instagram #KempenOptocht en #KO2020 en via de website www.KempenOptocht.nl waar naast algemene informatie via de social wall ook historische informatie over de KempenOptocht te vinden is.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden