Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Modeshow Boemerang Hapert

Door Thijs van der Zanden

Hapert – maart 1985. Jeansshop de Boemerang had als slogan 'Je eigen mode tegenkomen' en die werd weer eens waargemaakt. Tiny en Mieke Sanders gaven een modeshow in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert zodat iedereen op z'n gemak kon kijken naar de mode van eigen smaak. De stoffen van de voorjaarsmode waren nieuw en gevarieerd in de kleding verwerkt. Allerlei soorten, in dezelfde tinten, waren met elkaar gecombineerd tot een nonchalant sportief geheel. De combinaties gaven een soepele indruk doordat ze van te voren gewassen waren. Nieuw in deze soepele stijl was de ouderwetse wafelstof die in aparte structuren geweven was en daarom structuurstof werd genoemd. Maar liefst 170 combinaties werden getoond door vijf vrouwelijke en drie mannelijke mannequins. Nathalie, Simone, Linda, Harold, Bart, Sanne en Rick lieten zien hoe de jeugd er toentertijd uit kon zien. Peter van den Boogaard gaf het commentaar tijdens de show.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Walker-Hagou Bladel had zich al enkele jaren toegelegd op de ontwikkeling van de nieuwe productlijn 'Tailer-Made Robotics'. Dat had opdrachten opgeleverd in binnen- en buitenland.

- Toneelvereniging Sint Pancratius bracht het stuk 'Boer'n op vrijerstoer'. Het publiek voelde zich bij het stuk thuis en leefde erg mee met de liefdesperikelen van de gebroeders Wieker.

- De bedevaart naar het Belgische Hakendover werd voor de vijftigste keer georganiseerd. Al eeuwenlang trokken de pelgrims naar de zegende handen van de Goddelijke Zaligmaker

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden