Prins Evers met jeugd in de ton
Prins Evers met jeugd in de ton (Foto: )

De boeken in als goud, zilver én brons

Het overtreffen van dit jaar zal een hele klus worden

Van de redactie

Onder de bezielende leiding van Prins Evers, 49e Prins der Muggezifters vierde Bladel voor het 2e jaar carnaval op de Markt in het Muggenpaleis. Dit keer werd er een nauwe samenwerking op touw gezet tussen de horeca Markt en de lokale carnavalsvereniging. Daarbij mag ook H&K Catering als hofleverancier van het Blaalse Carnaval uiteraard niet worden vergeten.

Bladel - We blikken terug...

Start op vrijdag

Het Blaalse Carnaval startte dit jaar op de vrijdag. In samenwerking met stichting Kempenkind werd het Carnabal der Leer-raar georganiseerd; een bal voor en door het onderwijs. Omdat het de eerste keer was, was het even bezien hoe dit zou draaien, maar de opkomst en het enthousiasme verraadde veel; dit is voor herhaling vatbaar. Met een daverend optreden van One Two Trio werd de zaal voor de eerste keer deze carnaval op zijn kop gezet. Toen vervolgens Anke d’n Urste van SBO de Piramide en Jeroen d’n Urste van de Leilinde werden verkozen tot Kempenprinses en Kempenprins van de Kempen, was het bal helemaal los. Een fantastische eerste editie, die zeker een vervolg zal krijgen.

Zaterdag

Op zaterdagmiddag is het in Bladel traditioneel de beurt aan de buurtverenigingen. Ook dit jaar stond de tent vol met enthousiaste buurtverenigingen. In de avond bezoek van de Bijtels, een coverband die de zaterdag op feestelijke wijze afsloot.

Surprising Sunday

De zondag begon eigenlijk als Sad Sunday. De keuze dat een optocht afgelast moet worden is voor niemand leuk. Niet voor de deelnemers, niet voor de organiserende vereniging en niet voor de toeschouwers. Soms laten de weersomstandigheden echter niets anders toe dan kiezen voor de veiligheid voor iedereen. Voor de cursus ‘Improviseren moet je leren’ zijn de Muggezifters echter met vlag en wimpel geslaagd. Het bleek zowaar mogelijk om het grootste gedeelte van de optocht gewoon in de eigen tent op de Markt te laten passeren. Zo konden de meeste kinderen van de kinderoptocht gewoon laten zien waar ze de afgelopen tijd zo hard aan hadden gewerkt. De tent stond vol met enthousiast publiek en zo heeft uiteindelijk iedereen zijn verdiende stukje aandacht gekregen. Toen vervolgens ook nog enkele wagenbouwersgroepen uit de buurt binnenstroomden kon het feest helemaal beginnen. Dit kon helemaal niet meer stuk toen Lamme Frans ten tonele verscheen.

Amazing Monday

De maandag begon met een middag voor de meest ervaren carnavalsvierders; de senioren. Er werd een lunch georganiseerd en er was entertainment wat volledig was afgestemd op deze doelgroep. Na de senioren werd de maandag omgetoverd tot Meezing Monday. Het was namelijk tijd voor de Crazy Carnaval Cantus; een biercantus die zijn weerga niet kent. Dit alles inclusief de grootste meezingers, mensen die op het podium op ludieke wijze een drankje moesten nuttigen, een goede polonaise en uiteraard het belangrijkste; een overweldigende sfeer.

Vervolgens naadloos over naar het avondprogramma. Misschien wel één van de bekendste feestacts kwam naar de tent; de Lawineboys. Met o.a. hun meest recente hit 'Feesttent' en andere kneiters als 'Joost' zorgden ze ervoor dat het dak eraf ging. Als klap op de vuurpijl sloot dj Bonte Carlo deze geweldige maandag af.

Familie Dinsdag

De dinsdag stond het kleuter- en peutercarnaval op de rol. Vanaf 10.00 uur stroomde de tent vol met enthousiaste kleuters en peuters die op de foto mochten met de helden van Paw Patrol. Ook waren er allerlei verschillende spelletjes te doen en kon er gewoon lekker gespeeld worden. In de middag was het de beurt aan de oudere basisschoolkinderen. De 11/11 games stonden op het programma; 11 verschillende spellen in de tent, met als hoogte punt een ware stormbaan. En toen na al deze activiteiten om 19.00 uur de finale van het BK spijkerbroekhangen bij de jeugd was gehouden, moest de vereniging zich gaan klaarmaken voor het onvermijdelijke, onverbiddelijke moment waar niemand op zit te wachten; het einde van carnaval 2020. In een grote stoet trokken alle Muggezifters en Muggezifterinnekes van de tent naar het Burgemeester van Houdtplein voor de traditionele mugverbranding. Onder leiding van Mugmaster Pius Lemmens werden de muggen in brand gezet door Prins Evers, jeugdprins Bram d’n Urste en jeugdprinses Ise d’n Urste. En zo kwam er een einde aan een geweldige jaargang van het Blaalse Carnaval.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden