Foto:
Column Lowie

Corona-paniek

Column van Lowie Seuntjens

En ja hoor. Je kon er op wachten. Vorige week raakte in ons land dus ook iemand besmet met het Coronavirus. De besmetting werd geconstateerd bij een 56-jarige Tilburger die onlangs in Italië was geweest. De GGD ging onmiddellijk na met wie hij contact had gehad en of hij carnaval had gevierd. En dat had hij. Paniek natuurlijk nu bij al die Kruikezeikers. Want misschien hadden ze wel uit een met het Coronavirus besmet glas gedronken. Daar hielp op woensdag zelfs geen askruisje meer tegen.

Corona, Corona en nog eens Corona. Via de media - en dan vooral de social media - werden de meest angstaanjagende berichten de wereld in geslingerd. Viroloog Ab Osterhaus werd ook weer van stal gehaald. Hij kwam tijd tekort en rende van het ene naar het andere praatprogramma om uit te leggen dat er vooralsnog geen reden tot paniek was.
Maar de beurzen kelderden, bouwvakkers mopperden omdat mondkapjes waren uitverkocht, zeur-senioren miepten omdat hun cruise een weekje langer ging duren. Nou…hou dat maar eens vol met je cocktailtje aan het tropisch binnenbad van MS The Caribbean Princess.

Hou toch op zeg. Het komt me echt de neus uit. In ons land sterven tijdens een gemiddelde griepepidemie jaarlijks zo’n kleine tweeduizend mensen. En vijftig van de honderd rokers sterven aan het tabaksvirus. Weet je wat pas echt besmettelijk is. De hysterie rondom het Coronavirus.

En dan te bedenken dat ‘onzen’ Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vorige week meerdere keren wereldkampioen op de baan werd. Da’s pas nieuws. En voor wie niets om sport geeft. Bedenk dan dat de lente er aan zit te komen. Misschien krijgt u daar weer goeie zin van. Ik zie me tenminste al weer helemaal zitten met zo’n lekker Mexicaans Corona-biertje met een schijfje limoen op een zonovergoten terrasje. Doe mij nog maar zo’n Corona-tje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden