Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Paasvee-tentoonstelling in Hapert

Door Thijs van der Zanden

Hapert – maart 1985. Voor de tweede keer organiseerde Ponyclub Sint Martinus en Landelijke Rijvereniging Sint Martinus een Paasvee-tentoonstelling in manege ‘De Lemelvelden’ op het gelijknamige sportcomplex aan de Burgemeester Woenseldreef in Hapert. Het jaar ervoor sloeg deze tentoonstelling enorm aan. Ruim 6000 mensen kwamen de fraaie ‘dikbillen’ bewonderen en zo’n 36 veehouders waren met maar liefst 100 runderen in allerlei categorieën van de partij voor de keuringen. De keuringen gebeurden in twee etappese. Eerst wordt van elk dier globaal de gezondheid vastgesteld en bepaald in welke categorie de dieren ingedeeld werden. Daarma kwam elk dier in de ring om door de keurmeesters gekeurd te worden. De kwaliteit van het vlees was daarbij heel belangrijk. Per categorie was er een kampioen. Tenslotte werden alle kampioenen nog eens goed bekeken en bepaald welke stier en welke vaars de mooiste en beste van de tentoonstelling was.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- In 1985 vierde de KPJ Hulsel het 50-jarig bestaan. Het werd in het Pinksterweekend van 24 t/m 27 mei uibundig gevierd in een feesttent die was opgesteld achter 't dorpshuis 't Drieske.

- De dansgarde 'De Doorzetters' uit Bladel deden mee aan een dansmariekestoernooi in Bussum. De senioren werden eerste en plaatsten zich zo voor de Europese kampioenschappen..

- Jong Nederland Hapert organiseerde een reunie voor (oud)leden en hun partners. Na het samen bijwonen van de mis in de Severinus-kerk vond de reunie plaats in Cafe Centraal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden