Theatergroep Hoofdzaak brengt het confronterende én humoristische ‘Ons maakt ons zo mooi’. Foto: Rens van Ginneken
Theatergroep Hoofdzaak brengt het confronterende én humoristische ‘Ons maakt ons zo mooi’. Foto: Rens van Ginneken (Foto: )

Leven met NAH: Ons maakt ons zo mooi

Een van de spelers verwoordde in een gedicht hoe het voelt als je niet beoordeeld wordt op je beperkingen maar wordt geaccepteerd zoals je bent: Ons maakt ons zo mooi. Wij weten dat als we vandaag geen tijd hebben, soms dingen moeten wachten tot morgen. We weten dat er momenten zijn dat we ongrijpbaar zijn voor de gewone wereld. We weten dat ons vertrouwen in het haastige leven soms zoek is. Maar we weten ook dat we daar telkens weer opnieuw een uitweg in vinden. Want we kunnen nieuwe kansen creëren en het leven als zinvol ervaren.

Gedicht

Met humor, ernst, verrassingen
en muziek

Van de redactie

In de nieuwe voorstelling 'Ons maakt ons zo mooi!' tekent zich het nieuwe leven af waarin theatergroep Hoofdzaak een plek weet te geven aan een Niet Aangeboren Hersenletsel. Met veel humor laten de spelers zien hoe je met beperkingen verder kunt komen in de hectische wereld.

Bergeijk - Zondagmiddag 5 april om 14.30 uur begint de voorstelling in Cultureel Centrum de Kattendans in Bergeijk. Kaartjes zijn te bestellen via: www.kattendans.nl/theaterprogramma/theatergroep-hoofdzaak

Na de eerste jaren van moeizaam opkrabbelen, je onbegrepen voelen, strijd voeren met instanties en werkgevers, tekent zich in de nieuwe voorstelling ‘Ons maakt ons zo mooi’ een nieuw leven af van het hebben van een Niet Aangeboren Hersenletsel. De acteurs van theatergroep Hoofdzaak weten dit haarscherp uit te leggen: “We kwamen van nergens en gaan nu ergens naartoe. Aan de horizon zien we lichtpuntjes. Vanaf een afstand bekijken we mensen met hun haastige drukte. Maar we willen niet alleen toekijken. We zagen dat er voor ons ook veel niet verloren is gegaan. Al zoekend vonden we mogelijkheden, nieuwe uitdagingen, andere prioriteiten. In de nieuwe voorstelling laten we zien wat er in ons leven voor in de plaats is gekomen.”

In de eerste succesvolle theatervoorstelling ‘Verbinding Verbroken’ brachten de spelers van Theatergroep Hoofdzaak hun NAH-ervaringen voor het voetlicht. In verschillende theaters verspreidt over het hele land, was de voorstelling te bewonderen in volle zalen. In de nieuwe voorstelling ‘Ons maakt ons zo mooi’ tekent zich een nieuw leven af waarin de spelers zich een plek weten te geven in het drukke bestaan. Ze vonden nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitdagingen, andere prioriteiten. Ze konden nieuwe kansen creëren, vonden telkens weer een uitweg. Aan de horizon stonden lichtpuntjes. Met als gevolg dat het leven weer als zinvol wordt ervaren. Met humor, ernst, verrassingen en muziek, brengen ze deze andere kant van het hebben van NAH naar u toe. Door u recht in de ogen te kijken, maken ze zo het onzichtbare zichtbaar. De regie werd gedaan door Rietje Beijer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden