RK Veulpoepers BV: Een feestelijke folkband met linkse idealen en een drumstel. Foto: Willem Kuijpers
RK Veulpoepers BV: Een feestelijke folkband met linkse idealen en een drumstel. Foto: Willem Kuijpers (Foto: Willem Kuijpers)

Spraakmakende documentaires in de Elzenhoeve

Luyksgestel - De gloednieuwe documentaire over RK Veulpoepers BV (Van Osch Films) gaat over de opkomst, het ongekende succes en de ondergang van één van de meest dwarse en spraakmakende Nederlandse bands. Na afloop is er een bespreking. Voor de pauze draait de documentaire 'Daten in de Dancing - vier jaar later'. Een vervolg op de prijswinnende film uit 2011. Het publiek gaat opnieuw naar Heidelicht om te zien hoe het de personages van toen vergaat.

‘RK Veulpoepers BV, de Hippies van Beek’
In de jaren ’70 ontstaat in Hilvarenbeek de RK Veulpoepers BV. Een feestelijke folkband met linkse idealen en een drumstel. Ze spelen op elk dorpsfeest en elke demonstratie. Hun grootste hit is ‘D’n Egelantier’. Rondom de ‘Hippies van Beek’ ontstaat een beweging die de idealen in de praktijk brengt, door het oprichten van bedrijfjes, communes en een concertzaal. Als in 1996 een reünie uitmondt in een fikse ruzie, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap.

Milder geworden door de jaren blikken de muzikanten terug op de idealen, de ongekende successen en de pijnlijke ondergang. Q&A na afloop.

Zaterdag 14 maart, 20.30 uur, meer info: www.elzenhoeve.eu. Elsendijk 1, Luyksgestel

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden