Het Theaterconcert van de NightCats BigBand wordt verzet naar 10 april 2021.
Het Theaterconcert van de NightCats BigBand wordt verzet naar 10 april 2021. (Foto: )

Annuleringen vanwege Corona-virus

Nightcats Bigband
op 4 april

Eersel - Het is wel duidelijk dat er, met betrekking tot het Corona-virus, sprake is van een uitzonderlijke situatie voor Brabant die ook impact gaat hebben op het TheaterConcert met Bert Boeren in De Muzenval op 4 april. In overleg met de betrokkenen werd beslist het TheaterConcert van zaterdag 4 april te verplaatsen naar volgend jaar 10 april 2021, wanneer de veiligheid en rust is teruggekeerd. Wie reeds tickets voor het concert heeft gekocht, kan die gewoon behouden. Wie er niet bij kan zijn op de nieuwe datum, krijgt uiteraard zijn tickets terugbetaald.

Lenteconcert KSO 22 maart

Hapert - Het lenteconcert van het Kempisch Seniorenorkest op 22 maart in Den Tref te Hapert komt te vervallen.

Kunst en Kitsch middag

Eersel - In verband met de nieuwe richtlijnen van de overheid betreffende het Corona-virus en in overleg met het Kempenmuseum is besloten om de Kunst en Kitsch middag van 22 maart te annuleren. Let op! De dag wordt uitgesteld tot nader te bepalen datum.

Activiteiten
van IVN VEV

Vessem - Het IVN bestuur afdeling Veldhoven, Eindhoven Vessem heeft besloten om de landelijke richtlijnen rondom het Corona-virus te volgen en voorlopig alle IVN activiteiten af te lasten, in ieder geval tot 6 april. Dat betekent dus dat de wandeling op de Grote Beek van 5 april ook niet door kan gaan, helaas.

Modeshow
KBO Eersel

Eersel - Op vrijdag 20 maart zou de modeshow, gehouden door KBO Eersel, plaatsvinden in de Eikenburg. Wegens het Corona-virus is dit evenement afgelast.

AIC De Kempen

De KEmpen - AIC De Kempen heeft ook besloten om de geplande thema-avond 'autisme en voeding' niet door te laten gaan. Deze avond wordt later in dit jaar alsnog ingepland. De betaalde tickets blijven natuurlijk geldig. Wie op de nieuwe datum onverhoopt niet kan, krijgt alsnog het geld terug. Het is momenteel niet duidelijk of er nog meer evenementen in april gecanceld zullen gaan worden.

Optochten
in Eersel

Eersel - De ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus hebben ertoe geleid dat het bestuur en Commissie Optochten van CV De Buurlanders helaas hebben moeten besluiten om zowel de Contente Optocht als de reeds verplaatste Buurtgatse Optocht op zondag 22 maart definitief af te gelasten. Er zal dit jaar geen alternatief voor beide optochten komen. De organisatie betreurt dit besluit ten zeerste en hoopt op ieders begrip

Bibliotheek
De Kempen

De Kempen - Vanaf maandag 16 maart zijn alle vestigingen van Bibliotheek De Kempen in Bergeijk, Bladel, Budel, Eersel, Hapert, Maarheeze, Oirschot, Reusel en Valkenswaard gesloten om verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Deze sluiting duurt in ieder geval tot en met maandag 6 april. Op deze datum wordt aan de hand van de actuele situatie besloten of de vestigingen gesloten blijven of terug openen. Hierover wordt u op de hoogte via de lokale pers en de website www.bibliotheekdekempen.nl

De inleverdatum van alle materialen wordt verlengd tot 15 april, leden hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele boetes. De bibliotheek verzoekt leden de materialen gewoon thuis te houden. De online dienstverlening blijft bestaan, leden kunnen nog wel 28.000 e-books en 3.600 luisterboeken lenen via de Online Bibliotheek: www.onlinebibliotheek.nl.

Ook alle activiteiten tot en met maandag 6 april zijn geannuleerd. Bezoekers die een ticket gereserveerd hebben ontvangen hierover een email, betaalde tickets worden uiteraard teruggestort.

In een bibliotheek komen veel mensen over de vloer en de bibliotheek vindt het belangrijk om bezoekers en medewerkers te beschermen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met

info@bibliotheekdekempen.nl

Stichting Jacobushoeve

Vessem - In de afgelopen weken heeft de verspreiding van het Corona-virus steeds meer gevolgen gekregen voor de samenleving. Het bestuur van de Stichting Jacobushoeve in Vessem heeft kennis genomen van de adviezen van het RIVM en met belangstelling gevolgd welke maatregelen in de provincie Noord-Brabant rondom het Corona-virus werden getroffen. Dat heeft deze week geresulteerd in het dringende advies aan de vrijwilligers om in geval van een verkoudheid of bij griep gerelateerde klachten thuis te blijven en geen vrijwilligerstaken meer uit te voeren. Ook werd geadviseerd om hygiënische maatregelen te nemen. Inmiddels zijn de adviezen van het RIVM aangescherpt. In het kader van het welzijn van de vrijwilligers en ook de zorg voor de honderden gasten die de Jacobushoeve wekelijks bezoeken, heeft de Stichting hun verantwoordelijkheid genomen en besloten om de activiteiten in ieder geval tot en met 31 maart op te schorten, of zoveel langer als dit nodig is. Dit houdt in dat alle kringloopwinkels en de Wereldwinkel gesloten zijn. Daarnaast is het Praathuis niet langer geopend voor koffie, thee en ontmoeting. Ook is het gedurende de komende periode niet mogelijk om goederen in te leveren.

Deze uitzonderlijke situatie vraagt om drastische maatregelen. Zodra er ontwikkelingen zijn rondom de sluiting zal de stichting daarover berichten op de website en op de social media. Het bestuur volgt daarbij te allen tijde de richtlijnen van het RIVM.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden