Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

EHBO Jeugdkampioenschappen

Door Thijs van der Zanden

Bladel – 16 maart 1985. Voor de tweede keer in successie werden in Bladel de Brabantse Jeugdkampioenschappen EHBO gehouden. Als locatie was ditmaal gekozen voor het gebouw van de Gemeentelijke Technische School. Er werd gestart met twintig A-ploegen en elf B-ploegen. De wedstrijden trokken veel aandacht. Omroep Brabant zorgde dat de wedstrijden live uitgezonden werden. Burgemeester Breeveld, wethouder Bayens, dokter Jansen, de heer van Wees, directeur van de Technische School en andere bestuurders gaven acte de préséance. Een gigantisch draaiboek en een strak tijdschema zorgden dat alles volgens plan verliep. Bij de A-jeugd ging de wisselbeker naar Made 2, Hoogeloon 1 werd tweede, Hapert 1 vierde en Bladel 1 vijfde. Bij de B-ploegen werd Bladel 3, Brabants kampioen, Bladel 4 werd tweede, en Bladel 3 derde. De werkgroep Jeugd EHBO en alle deelnemers konden tergkijken op een zeer geslaagde dag, die voor herhaling vatbaar was.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Schoenhandel Rien van Vleuten moderniseerde de zaak voor de tweede keer binnen twee jaar. Volgens Rien was er te weinig ruimte om de klanten goed van dienst te zijn.

- De Kempisch getinte profwielerploeg Holland Fruit van Henk Wintermans werd in Steensel gepresenteerd. Oud-coureurs als Piet Damen, Jan van Katwijk en Jan Aling waren er ook bij.

- De meisjes pupillen A van Handbalvereniging Saturnus uit Bladel werden kampioen. Ze hadden in de zaalcompetitie bijna alle wedstrijden gewonnen, vaak met groot verschil.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden