Beer van Beurden won de seizoenopeningswedstrijd op de mountainbike.
Beer van Beurden won de seizoenopeningswedstrijd op de mountainbike. (Foto: )

Snelle Wiel in de ban van Corona-virus

'Het is
de enige
juiste
beslissing'

Piet Gijsbers

Sportwedstrijden en andere evenementen gaan wegens het Corona-virus een tijd lang niet door. Ook in de wielersport worden preventieve maatregelen genomen. Bij Snelle Wiel-Bestronics werden in het nieuwe weg- en mountainbikeseizoen de eerste mooie resultaten geboekt voordat aan wedstrijden en trainingen een abrupt einde is gekomen.

Bladel - De mountainbikers en wegrenners van de Bladelse vereniging gingen in het nieuwe wedstrijdseizoen voortvarend van star. In de Classique d’Alphen, een mountainbikewedstrijd over een afstand van 40 kilometer door de bossen, stonden maar liefst 222 deelnemers aan de startlijn. Met de 3e plek van Sjoerd Meijdam en de 10e eindpositie van Rob van der Werf konden de Snelle Wiel coureurs tevreden huiswaarts keren. In Rotem reed Amy Kox zich naar een mooie 4e plaats in de categorie U17. In de eerste landelijke jeugdwedstrijd voor mountainbikers liet Beer van Beurden in Oldebroek meteen al een overwinning noteren. Ook andere jeugdige mountainbikers scoorden goed. Jules van den Hoogen liet zich in haar wedstrijdcategorie als 3e klasseren, Zjuul Moeskops werd 5e, Quinn Schmitz 6e, Thomas Panken 7e en Niek Noten 8e. Ook enkele wegrenners scoorden meteen al met overwinningen. Zij zetten het seizoen in met een trainingswedstrijd van Limburg Cycling in Venlo. Nieuweling Joost Stokkermans reed er naar de overwinning en Yann van de Spijker stond op het derde treetje van het podium. Ook junior Kinley Bijl eigende zich de zege toe in de laatste trainingsrit voordat het wegseizoen bij de jongeren officieel van start ging.

Nu het COVID-19 virus zo toeslaat in Europa, heeft ook Snelle Wiel-Bestronics het advies van RIVM, NOC-NSF, KNWU en de Brabantse veiligheidsregio’s opgevolgd. Zo werd de algemene ledenvergadering van afgelopen maandag 23 maart verplaatst. Daarnaast gaan alle activiteiten onder de vlag van Snelle Wiel-Bestronics voorlopig in ieder geval tot en met 6 april niet door. Zo is ook de ATB-cross die al enkele jaren als openingswedstrijd van een ruim 20 crossen tellende cyclus in de Nederlands-Belgische grensstreek op 5 april geannuleerd. “Voor de organisatie is dit uiteraard een enorme teleurstelling na alle voorbereidingen en voor de vereniging is het een financiële tegenvaller met vorig jaar bijna 400 deelnemers. Maar gezien de huidige COVID-19 situatie vonden wij dit de enige juiste beslissing.” aldus het bestuur. Concreet betekent dit dat declubaccommodatie op sportpark De Lemelvelden in Hapert ‘op slot’ gaat en dat er ook geen weg, veld- en MTB-trainingen onder de vlag van de vereniging door leden en trainers worden gegeven. Dit tot in ieder geval 6 april tenzij het RIVM de bovengenoemde maatregelen niet meer noodzakelijk acht. In een verklaring meldt het bestuur: “Wij zijn er ons van bewust dat dit een uitzonderlijke situatie is waardoor er bijzondere maatregelen worden getroffen waarbij wij ons als Snelle Wiel–Bestronics aansluiten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden