Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Basketbal paastoernooi Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – april 1985. Basketbal Club Bladel kondigde haar jaarlijkse topbasketbaltoernooi aan. Het ging plaatsvinden op 8 april, Tweede Paasdag. De organisatie was blij dat er ook dat jaar weer topteams deelnamen. Dat waren Super Cracks uitkomende in de eredivisie, Flash winnaar van het toernooi in 1984, BC Eindhoven kampioen van de eerste divisie en natuurlijk ook BC Bladel spelende in de hoofdklasse met als gastspeler David Jones van Goba. Alle teams zouden tegen elkaar uitkomen in wedstrijden die maximaal 1 uur duurden. Er werd gespeeld op het centercourt van Sporthal ’t Spant in Bladel. De eerste wedstrijd moest beginnen om 10.00 uur. BC Bladel was ingepland om op dat tijdstip te starten met hun eerste wedstijd. Om 13.45 uur en 15.25 uur speelden de thuisploeg hun andere poulewedstrijden. De finale was gepland om 16.45. Daarin zouden de winnaars van poule 1 en 2 tegen elkaar uitkomen. De prijsuitreiking stond gepland om 18.00 uur in de kantine van de sporthal.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Cor en Riny van Wijk heropenden op feestelijke wijze hun Spar-winkel in de Sniederslaan te Bladel. Achtentwintig jaar eerder begonnen ze hun kruidenierswinkel aan het Helleneind.

- De tweede Bladelse stratenloop kon van start gaan. De 225 deelnemers konden afhankelijk van de opgebouwde conditie een aantal ronden van 4,2 kilometer afleggen, tot max. 21 km.

- In Reusel was op Eerste Paasdag een vrije markt. De organisatie was in handen van buurtvereniging de Zeventak. De vereniging had er een festijn van gemaakt voor jong en oud.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden