Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Stratenloop AVR’69 in Reusel

Door Thijs van der Zanden

Reusel – april 1985. Atletiekvereniging AVR’69 organiseerde voor de achtste keer zijn traditionele stratenloop van tien Engelse mijlen (ruim 16 kilometer). Voor trimmers en trimsters bestond er ook de mogelijkheid om de tien Engelse mijlen te lopen, maar zij konden ook een kortere afstand afleggen namelijk vijf of tien kilometer. In tegenstelling tot voorafgaande jaren was de wegwedstrijd niet in het centrum van Reusel vanwege de 5 mei-viering in het dorp. De start en finish waren in de Pikoreistraat. De route ging via Laarakkerdijk, Schepersweijer, Postelsedijk, Den Buizerd en Voorste Heikant. De kleedgelegenheid was voorzien op sportpark ‘Den Hoek’. Naast alle plaatselijke favorieten zoals Wil Bleys, Jan Tenbult en Ad de Bruijn namen er ook regionale en nationale toppers deel aan de wedstrijd. Dat waren o.a. An en Wil Rind en Ton Roovers. Bijgaande foto; Bernard Fleerakkers, correspondent voor Omroep Brabant, die een van de atleten, interviewde.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Het bestuur van woningstichting 'De Zaligheden' in Eersel bracht de heer Hein Goossens, mede-oprichter van de stichting, een postume hulde. Hij was er de secretaris.

- Het St. Jorisgilde uit Hapert kreeg een nieuwe koning. Tijdens het traditionele koningschieten wist Huub Schellekens de vogel neer te halen en werd zo de nieuwe koning.

- Wim en Cor Teurlinckx namen afscheid als kantinebeheerders van sportpark 'De Elzenbroeke'. Ze waren waren jarenlang mede het gezicht van het sportpark van Steensel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden