De organisatie gaat nu aan de slag om van de editie in 2021 een groot succes te maken.
De organisatie gaat nu aan de slag om van de editie in 2021 een groot succes te maken. (Foto: )

'Zeer spijtig, maar begrijpelijk'

Van de redactie

Het doek voor de editie van 2020 is definitief gevallen

Editie 2021

Het bestuur, sponsoren en de bijna 300 vrijwilligers die elk jaar de SIMAC Omloop der Kempen mogelijk maken gaan nu aan de slag met de volgende editie zodat in 2021 de coureurs en het publiek voor de 72e keer getrakteerd kunnen worden op een mooi koersweekend in Veldhoven en de Kempen.

Zoals alle grote evenementen in Nederland zal ook de 72e editie van de SIMAC Omloop der Kempen geen doorgang vinden op 17 mei 2020. Dat geldt direct ook voor de 24e Groenen Groep Omloop der Kempen Ladies die een dag eerder op 16 mei op de planning stond. De organisatie was de afgelopen dagen nog druk op zoek naar een alternatieve datum later dit jaar. Die nieuwe datum komt er in 2020 echter niet…

De Kempen - "Uiteraard hebben we alle begrip voor de huidige maatregelen die de overheid neemt in het kader van het zo goed mogelijk terugdringen van het corona virus. Ook voor de organisatie van de SIMAC Omloop der Kempen geldt dat de algemene gezondheid in Nederland voorop staat." Aan het woord is John van den Akker die dit jaar zijn 20e editie als koersdirecteur zou gaan beleven.

"Maar dat neemt niet weg dat vanuit sportief oogpunt we het erg jammer vinden dat we de coureurs in mei geen mooie wedstrijd kunnen bieden in de Kempen," aldus van den Akker. "Daarom zijn we tot vandaag met de wielerbond KNWU in gesprek geweest over een alternatieve datum later dit jaar. De wielerkalender biedt niet veel ruimte, maar er waren naar onze mening mogelijk nog wat gaatjes waar onze Topcompetitie koers, voor zowel mannen als ook vrouwen, nog tussen zou kunnen passen. Daarbij waren we uiteraard ook afhankelijk van de medewerking van de diverse gemeentes waar de koers passeert. En als dat allemaal past moest er ook nog ruimte zijn in de agenda van het team van politiebegeleiding. Kortom, het was een stevige puzzel om nog een nieuwe datum te vinden in het najaar van 2020. Deze week viel echter definitief het doek voor de editie 2020. Als organisatie kregen we geen garantie van de politie dat de intensieve begeleiding van onze grote vrouwen- en mannenkoers door de Kempen te realiseren is. En dan houdt het op, zonder politie begeleiding kunnen we niet koersen…Zeer spijtig, want sinds 1950 is deze koers nog elk jaar verreden. Maar begrijpelijk gezien de huidige situatie, besluit van den Akker."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden