Marjolein Bravenboer besloot door coronavirus om gratis homeopathieconsulten voor iedereen mogelijk te maken.
Marjolein Bravenboer besloot door coronavirus om gratis homeopathieconsulten voor iedereen mogelijk te maken. (Foto: )

'Steun voor mensen die last ervaren'

'Ik voorzag
een probleem
op komst'

Van de redactie

Een bekend gezicht in Hapert en omstreken: Marjoleine Bravenboer, die als klassiek homeopaat een praktijk heeft aan de Bernhardstraat nr. 7. Als gevolg van de corona crisis heeft zij, zoals zoveel therapeuten en andere zzp’ers, de deuren gedeeltelijk moeten sluiten, alleen consulten door middel van beeldbellen zijn nog mogelijk.

HAPERT - “In mijn praktijk heb ik een aantal medewerkers van ziekenhuizen in behandeling. Door de beelden in de media en hun verhalen, realiseerde ik me dat ze op topcapaciteit draaien,” vertelt Marjoleine over hoe ze tot dit initiatief gekomen is. “Als je onder hoge druk moet werken, dan is het slechts een kwestie van tijd, maar op een gegeven moment ontstaan er stress-gerelateerde klachten. We kunnen onze zorgmedewerkers in deze tijd geen van allen missen en daar voorzag ik een probleem op komst.”

Haar conclusie was dat ze medewerkers in de zorg wilde helpen. “In een steriel pak werken terwijl je opvliegers hebt, is niet fijn. Als je prikkelbare darmsyndroom hebt en dit wordt erger door alle stress en emoties, dan kan dat je tijdens het werk aardig in de weg zitten, net als spanningshoofdpijn of migraine die steeds vaker op gaat spelen.”

Nadat ze er door iemand op gewezen werd, dat er ook nog veel andere mensen waren die stress ondervonden door het coronavirus, door hoge werkdruk, angst om de gezondheid, financiële zorgen en eenzaamheid, besloot ze om het initiatief uit te breiden en gratis homeopathieconsulten voor iedereen mogelijk te maken. “Daarmee hoop ik ook een steun te kunnen zijn voor mensen die nu in het ziekenhuis niet terecht kunnen met hun niet-levensbedreigende klachten, maar die wel last ervaren.”

Zolang de praktijk gesloten moet blijven door de maatregelen omtrent het coronavirus, kun je gratis bij haar terecht met al je klachten. De consulten worden via beeldbellen afgenomen, waarna Marjoleine op zoek gaat naar het voor jou best passende homeopathische middel. “Homeopathie werkt in op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De kleine korrels bevatten, als ze goed gekozen zijn, de informatie die jouw lichaam aanzet om de balans te herstellen. Dit zorgt voor een algehele en langdurige verbetering, klachten verdwijnen, de slaap, energie en het humeur verbeteren,” legt Marjoleine uit. “Het is elke keer opnieuw wonderlijk om te zien wat er gebeurt en het maakt me steeds weer enthousiast over homeopathie!”

Wil je ook graag van dit initiatief gebruik maken, dan kun je contact opnemen met Marjoleine door haar te bellen op 06-44183309 of mail naar

info@marjoleinebravenboer.nl

Wil je eerst meer lezen over homeopathie of over dit initiatief, dan kun je dat vinden op haar website www.marjoleine
bravenboer.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden