Lieke van Loon, Werken in de Kempen.
Lieke van Loon, Werken in de Kempen. (Foto: )

Nu meedoen is straks meetellen

Beide organisaties bieden kinderen en jongeren een kans

Van de redactie

Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen ontving een mooi bedrag van 2000 euro van Werken in de Kempen. Met deze bijdrage helpt de Stichting kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, zoals sporten, een schoolreisje of muziekles.

De Kempen - Veel kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn, ook in De Kempen. Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen wil deze kinderen mee laten doen. Zij helpt met geld voor schoolspullen, een ouderbijdrage of een lidmaatschap van een vereniging.

De Kempen als gemene deler 
Ieder jaar doneert Werken in de Kempen aan een goed doel. Voor dit jaar dus een bijdrage aan kinderen die buitengesloten dreigen te raken omdat hun ouders niet alle kosten kunnen dragen. Het bedrijf verbindt werkgevers, werknemers en werkzoekenden met elkaar in het gebied onder de rook van Eindhoven en Tilburg. Enerzijds met een regionale vacaturesite, anderzijds door het uit handen nemen van het werving- en selectieproces voor werkgevers, detacheringen en het organiseren van evenementen zoals de Open Bedrijven Dag en een Kempenevent waar bedrijven zichzelf kunnen presenteren.

Duurzame verbinding
Lieke van Loon, directrice Werken in de Kempen: "Onze missie is verbinden. Het verbinden van werkgevers en werknemers in de breedste zin van het woord. In die zin hebben we ook voor Stichting Leergeld gekozen. De missie van de stichting sluit perfect aan bij onze missie; het verbinden en aansluiten met werk. Jongeren die krap bij kas zitten, of waarvan de familie het financieel wat zwaarder heeft, moeten ook de gelegenheid krijgen om opgeleid te worden. Het kan zomaar zijn dat zij terecht komen bij een van onze opdrachtgevers."

Jongeren in de regio houden
Dat veel jongeren die 18 worden tussen de wal en het schip vallen herkent ook Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen. Frans Heutinck: "Gezinnen met kinderen van 18 jaar die niet studeren of werken, kunnen in een situatie terechtkomen waarbij de ouders gekort worden op hun bijstandsuitkering. Belangrijk dus dat die jongeren opgevangen worden en zelfstandig een eigen inkomen gaan genereren. Werken in de Kempen ziet de noodzaak om daar aandacht aan te besteden en wij zien hierin een mooie samenwerking." "Wij willen bewerkstelligen dat jongeren uit de Kempen lokaal kunnen gaan werken’, zegt Lieke tot slot. "Wellicht kunnen zij via ons netwerk stage gaan lopen, een leertraject aangaan of bij een fijne werkgever aan de slag."

Zo bieden beide organisaties kinderen en jongeren de kans zich te ontplooien, zich sociaal te ontwikkelen, erbij te horen en mee te doen in onze maatschappij. En dat is belangrijk, want nu meedoen is straks meetellen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden