De Kempenaer 35 jaar geleden | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Optreden cabaretgroep Horzel

Door Thijs van der Zanden

Eersel – mei 1985. Op vrijdag 17 mei was de première van een optreden met als thema ‘Het Bed’, uitgevoerd door Reuselse cabaretgroep Horzel. Het vond plaats in dorpshuis De Brink te Eersel. Het gezelschap bestond uit Theo Wouters, Jan Vosters, Fried van Limpt en Rien de Graaf. Het Reuselse viertal dacht genoeg van het leven gezien te hebben om het thema op de planken te brengen. Waarom zou het thema ‘Het Bed’ interessant zijn, zou men zich af kunnen vragen. Hierop was het antwoord. De mens brengt een derde van zijn leven door in bed en niemand zal dit willen ontkennen. Tussen geboorte en dood staat het bed ook niet stil en Horzel evenmin.

Zoals het bed als een rode draad door ieders leven loopt, zo loopt het verhaal van een dertiger door het programma. Hij blikte terug op zijn leven, waarin het bed een twijfelachtige rol leek te spelen. Rondom die rode draad kwam met sketches, liedjes en kolderieke situaties het bed helemaal uit de verf.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Gonard Tamerus uit Duizel werd tweede bij de internationale kampioenschappen van het Slagers Vakonderwijs te Utrecht. Een geweldige prestatie en een blijk van vakkennis.

- Voetbalvereniging Casteren bestond 40 jaar. Dat was al veel langer want in 1929 richtten Bert Louwers, Jan Wouters, Frans Meulenbroeks en Janus Gijsbers die club al op.

- In Reusel werd een grandioos Solex-spektakel gehouden. Maar liefst 210 Solexen moesten op een parcours van 2500 meter, 6 uur lang een zo groot mogelijke afstand afleggen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden