‘Ik verlangde zelfs naar school!’ | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Het was voor iedereen, leerkrachten en leerlingen wel even wennen aan de nieuwe situatie met gehalveerde klassen, de anderhalvemeter-regel, en de mondkapjes. Foto: Ton van de Vorst
Het was voor iedereen, leerkrachten en leerlingen wel even wennen aan de nieuwe situatie met gehalveerde klassen, de anderhalvemeter-regel, en de mondkapjes. Foto: Ton van de Vorst (Foto: Ton van de Vorst)

‘Ik verlangde zelfs naar school!’

'We kunnen veilig werken vanwege de voorzieningen'

Ton van de Vorst

Na een periode van acht weken was er eindelijk weer wat leven te bespeuren op het schoolplein. Afgelopen maandag 11 mei gingen de basisscholen met de nodige maatregelen weer van start. Zo ook basisschool Wereldwijs aan de Pankenstraat in Eersel.

EERSEL - Basisschool Wereldwijs heeft na de bekendmaking van de heropening van de scholen direct de koppen bij elkaar gestoken en hebben gewerkt aan een plan om iedereen weer naar school te kunnen laten gaan met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Zo staat anderhalve meter afstand en hygiëne hoog in het vaandel. De groepen zijn gehalveerd, de ene groep gaat naar school op maandag en donderdag, de andere helft op dinsdag en vrijdag. Kinderen uit een gezin kunnen op dezelfde dagen naar school komen. Woensdag is een online meeting met de hele groep en krijgen kinderen die dat nodig hebben extra ondersteuning. Op dagen dat de kinderen niet naar school gaan, krijgen ze onderwijs op afstand. Ilse Wielockx, directeur van Wereldwijs: "De school is zich bewust van de uitzonderlijke situatie waarin de leerlingen zich nu bevinden. Iedereen heeft deze periode anders beleefd. Sommige kinderen hebben een grote mate van zelfstandigheid laten zien, anderen misten de vaste structuur en werkwijze. Bij sommige leerlingen is er angst en verdriet omdat een bekende is overleden, omdat ze de spanning van een ziekenhuisopname van dichtbij hebben meegemaakt en omdat ze opa en oma niet meer kunnen zien. Bij de herstart van de school is hier dagelijks aandacht voor met de groep."

Blij dat de school weer open is

Ilano van Erp - groep 6: "Ik vind het fijn dat ik weer naar school mag. De eerste week thuis was heel leuk, maar na een paar weken ben je er wel klaar mee. Ik verlangde zelfs naar school!"

Wout van Eepoel – leerkracht groep 6: "Ik vind het fantastisch dat de school weer open is! We zijn goed voorbereid. De verwachtingen zijn helder en we kunnen veilig werken vanwege de voorzieningen."

Jolanda Maas – ouder van Lieze (groep 6) en Siem (groep 4): "Ik vind het heel fijn voor de kinderen dat de school weer open is. Ze hebben het sociale aspect gemist, zowel de kinderen als de leerkrachten. Er is vanuit de school goed gecommuniceerd en dat is heel fijn voor ouders. De samenwerking is goed verlopen. Het is fijn dat het onderwijs nu weer terug naar de scholen gaat, waar het tenslotte thuis hoort."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden