Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Berleka uit Bergeijk kampioen

Door Thijs van der Zanden

Bergeijk – mei 1985. Berleka zette de kroon op het werk van een succesvol seizoen. In de allerlaatste competitiewedstrijd tegen ’t Vrachtje uit Reusel moest de Bergeijkse ploeg winnen om de eerste plaats, die recht geeft op promotie naar de hoofdklasse, in handen te houden. Het werd een spannende partij met kort voor tijd de verlossende goal van H. Jansen die zekerheid verschafte. Daardoor werd het 5-3. ’t Vrachtje was allerminst van plan de zege cadeau te geven. Op volle sterkte spelend bood het Berleka stevig maar sportief tegenstand. Na een 2-0 achterstand kreeg ’t Vrachtje een penalty en greep dit buitenkansje gretig aan. Na de rust werd het nog spannend toen ’t Vrachtje van een 4-1 achterstand terugkwam op 4-3. Het veelkoppige thuispubliek rook de sensatie maar doelman v. Horssen hield zijn doel gesloten. Direct na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van den Brink werden de kampioenen uit Bergeijk verdiend in de bloemetjes gezet.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Alle lagere- en kleuterscholen van de gemeente Eersel hadden enkele weken gewerkt aan een afval-tentoonstelling. Het resultaat was te zien op de bovenverdieping van het gemeentehuis.

- Sjef van Gisbergen en Trees van den Borne vierden in Hooge Mierde hun gouden bruiloft. Ze waren daar beiden geboren en getogen en hadden een respectabele leeftijd van 79 en 77 jaar.

- Wandelclub de Ramblers bestaande uit bewoners van de Donksbergen uit Duizel zocht vrijwilligers voor het trainen en het deelnemen aan manifestaties in het zomerseizoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden