Foto:
Column Lowie

KempenMin

Column Lowie Seuntjens

Het is een beetje een zooitje bij KempenPlus in Bladel. De afgelopen jaren is er zo’n 4,5 miljoen euro verdwenen. Kempenplus is het participatiebedrijf van de gemeentes Bladel, Reusel-De Mierden, Eersel en Bergeijk. Inmiddels zijn er diverse verdachten aangehouden waaronder Patrick H., een 49-jarige medewerker van KempenPlus en Wil H., een 52-jarige man uit Weert. De bank trok vorig jaar aan de bel omdat er de afgelopen tijd veel grote geldbedragen verdwenen.

Zoals het er nu naar uitziet hebben Patrick H. en Wil H. als een soort Jacobse en Van Es, twee ‘vrije jongens’ die zich vooral bezighielden met zwartwerk en kleine criminaliteit, KempenPlus dus voor miljoenen getild.
Wil H. werd gearresteerd in zijn villa in Weert omdat hij er van wordt verdacht zijn jeugdvriend Patrick H. jarenlang te hebben afgeperst en onder bedreiging van geweld te hebben gedwongen de gestolen miljoenen aan hem af te geven.
KempenPlus heeft inmiddels een persbericht uitgegeven waarin het stelt alles in het werk te stellen om mogelijke fraude voortaan te voorkomen. Ook is de toekomst of het bestaansrecht van het bedrijf niet in gevaar.

Alsof de schade nogal mee valt dus. Kom op zeg. Het gestolen geld is wel gemeenschapsgeld.
Misschien is het niet helemaal terecht om nu al kritiek te hebben nu het onderzoek nog loopt. Maar ondertussen denk ik wel: hadden de directie en het bestuur van KempenPlus de afgelopen jaren stront in hun ogen? Bekend is dat de fraude plaatsvond tussen juli 2014 en april 2020. En waarom gaf de accountant E & Y, geen signaal af?

Als het onderzoek is afgerond zal blijken of Patrick H. en Wil H. terecht werden gearresteerd. En of de directie en het bestuur van KempenPlus of accountant E&Y ook blaam treft.
Maar in Bladel willen ze eigenlijk veel liever weten waarmee Wil H. zijn jeugdmaatje Patrick H. al die tijd heeft kunnen afpersen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden