Hoogeloon bracht een bijzondere dodenherdenking | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:

Hoogeloon bracht een bijzondere dodenherdenking

Ondanks het feit dat een gebruikelijke dodenherdenking dit jaar niet mogelijk was, heeft het 4 mei comité Hoogeloon toch voor een gedenkwaardige herdenking kunnen zorgen.

Hoogeloon - Op de eerste plaats natuurlijk met een bijzondere, mooie en sfeervolle reportage van Videoclub Hoogeloon op Kempen TV en Hoogeloon.info. Hierin een mooie terugblik met korte filmpjes en foto’s van de herdenkingen van de afgelopen jaren. Deze ondersteunden de videoboodschappen van de voorzitter van het 4 mei comité Hoogeloon, de burgemeester, de dominee en de pastoor. Als extra ook nog een mooie boodschap van de Amerikaanse ambassadeur, de heer Pete Hoekstra. Helemaal bijzonder was het dat de heer Hoekstra namens de Amerikaanse ambassade een krans kwam leggen om de gesneuvelde Amerikanen te herdenken. Ook burgemeester Bosma was hierbij aanwezig en heeft namens de gemeente Bladel een krans gelegd. Het Nationaal 4 en 5 mei comité schonk een grote hoeveelheid (2800!) tulpen in de kleuren rood, wit en blauw. Deze staan nog in de vorm van de Nederlandse vlag op het Valensplein en zijn daar nog even te bewonderen. De leden van het 4 mei comité hebben namens de Hoogeloonse bevolking bloemen gelegd bij het monument en gezorgd voor een mooi boeket op het graf van Jan Goossens. Ook de bloembakken bij het monument zijn weer mooi gevuld. Eerder al zijn er door het comité bloemen gelegd bij de twee monumentjes op het Heieind en de Wagenbroeken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden