De bijen en overige insecten hebben het hotel al gevonden, nu nog even wachten op de groei van de wilde bloemen.
De bijen en overige insecten hebben het hotel al gevonden, nu nog even wachten op de groei van de wilde bloemen. (Foto: )

Museum in groei en bloei

Luyksgestel - In de gemeente Bergeijk looft men ieder jaar een aanmoedigingsprijs aan in het kader van BErgeijkGreen. Om samen met anderen te werken aan een duurzame toekomst. Het Bakkerijmuseum De Grenswachter behaalde met hun idee de maximale aanmoedigingsprijs.

Het museum heeft de molenbelt van de naastgelegen molen gemaaid en ingezaaid met allerlei wilde bloemen: weidebloemen/veldbloemen/plukbloemen en bijenmengselzaad. Hierdoor worden meer insecten, bijen en vlinders naar de molen gelokt en wordt op deze manier de insectenpopulatie in stand gehouden. Omdat de insecten ook ergens in de buurt willen verblijven, hebben de krachten van het museum een groot insectenhotel voor de molenbelt gebouwd.

Door de coronamaatregelen is het niet gelukt om dit samen met de bevers van de Scouting St. Andries uit Luyksgestel te maken. Deze bevers komen op een later tijdstip een bezoekje brengen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden