50 lokale bedrijven als horeca, parkeerlocaties, maneges en stallen doen mee. Op de foto de manege van PCK Eersel. (Foto: Ton van de Vorst)
50 lokale bedrijven als horeca, parkeerlocaties, maneges en stallen doen mee. Op de foto de manege van PCK Eersel. (Foto: Ton van de Vorst) (Foto: Ton van de Vorst)

Het Kempisch ruiternetwerk is geboren

Van de redactie

Paardenlief-hebbers kunnen hun hart ophalen

Project

De aanleg van het netwerk en de investeringen door ondernemers worden in de markt gezet met extra marketinginspanningen, waaronder de nieuwe website en ruiterkaart. De bijdrage van de Rabobank via haar coöperatiefonds is met name als stimulans van de marketing bedoeld. Het project wordt gedragen door de Stichting Beleef Bergeijk, die als projectverantwoordelijke optreedt. Als trekker van het geheel doet de stichting een beroep op Erik van Nuland.

Afgelopen dinsdag is de website www.paardrijdenindekempen.nl live gegaan. Ook is vanaf dat moment de ruiterkaart beschikbaar. Deze is gratis af te halen bij de deelnemende bedrijven en de VVV’s in de Kempen.

De Kempen - Op de website en de ruiterkaart staat het nieuwe ruiternetwerk centraal. Dit systeem van knooppunten is de afgelopen maanden in samenwerking met Visit Brabant aangelegd in Bergeijk, Bladel, Eersel en Waalre (in Valkenswaard lag het al). Aan het project doen meer dan 50 bedrijven mee. Dit zijn bedrijven aan de route. Denk aan horeca, parkeer- en startlocaties, maneges en stallen, overnachtingsmogelijkheden, paardenverzorging en -benodigdheden.
De opening van het nieuwe ruiternetwerk was oorspronkelijk gepland op 21 maart, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Ook de lancering van de website en ruiterkaart is toen uitgesteld. Nu er binnen de coronamaatregelen weer wat meer mogelijk is, vindt de organisatie e het verantwoord om de website en de ruiterkaart alsnog te introduceren. Natuurlijk wordt wel een oproep gedaan aan ruiters en menners. Wanneer je er op uit trekt, houd je dan wat betreft afstand en hygiëne aan de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast zijn, in verband met corona, nog niet alle deelnemende bedrijven open. Hopelijk is dat op korte termijn wel het geval zodat paardenliefhebbers uit heel Nederland hun hart op kunnen halen in de Kempen.

De aanleg van dit knooppuntensysteem maakt onderdeel uit van een project waarvoor in het kader van Leader Grenscorridor N69 een Europese subsidie van bijna 715.000 euro is toegekend. Naast de aanleg van het knooppuntensysteem verricht een tiental hippische bedrijven uit Bergeijk en Eersel investeringen in ruitervoorzieningen bij hun bedrijven. Samen investeren zij voor ca 1,5 miljoen euro. Dat varieert van extra capaciteit voor de stalling van paarden, extra slaapgelegenheden voor paardenliefhebbers tot ontvangstruimtes, trailerplaatsen en parcoursen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden