Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Bergeijk kampioen tweede klasse

Door Thijs van der Zanden

Eersel – mei 1985. Het vaandelelftal uit Bergeijk werd kampioen in de tweede klasse met promotie naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. De tweede beslissingswedstrijd in Eersel tegen Dosko '32 bracht dan toch de beslissing en wel in het voordeel van Bergeijk. Een verdiende overwinning, omdat Bergeijk zowel in de eerste beslissingswedstrijd als in de tweede de beste kansen had. In Eersel waren tijdens de tweede beslissende wedstrijd op het terrein van gastheer EFC wederom meer dan 3500 toeschouwers te gast. Aanvankelijk hielden beide kemphanen elkaar volledig in evenwicht. Na 20 minuten echter kreeg Bergeijk het initiatief. Het beslissende doelpunt viel in de 31ste minuut. Rob van Woerkum besliste de wedstrijd met een harde uithaal waardoor keeper Gommans kansloos was. De ploeg uit Duizel drong in de tweede helft nog wel aan maar wist door het sterke verdedigen van de Bergeijkse achterhoede geen echte kansen meer af te dwingen.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De VVV Bladel en Netersel presenteerde tijdens een open dag hun nieuwe huisvesting. Het nieuwe onderkomen was in de voormalige groentewinkel aan de Sniederslaan 49.

- Het Haperts Gemengd Koor hield weer een groots opgezette rommelmarkt. In Hapert een jaarlijks terugkerende festijn waar vele belangstellenden iedere keer weer op afkomen.

- Atletiekvereniging DES te Eersel organiseerde een 15 kilometer Pinkster-trimloop voor iedereen ouder dan 16 jaar. De start was bij sporthal 'De Kraanvogel' aan de Hoolstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden