Ad de Bijl is leider bij Bladella JO-15-5 en is uitgeroepen tot jeugdleider van het jaar bij de club.
Ad de Bijl is leider bij Bladella JO-15-5 en is uitgeroepen tot jeugdleider van het jaar bij de club. (Foto: )

'Ik ben tevreden met hoe het nu gaat'

'Ik wil de jongens een mooie sportieve ervaring geven'

Van de redactie

Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van Bladella JO15-5, Ad de Bijl, de trofee van de jeugdvoorzitter in zijn handen gedrukt.

Bladel - We laten Ad aan het woord:

Voor de mensen die jou niet kennen: wie is Ad de Bijl?

“Ik ben dus Ad en die is 45 jaar geleden geboren in Roosendaal en Nispen. Ik ben getrouwd met Ester Daniëls. Haar ik heb leren kennen bij een oud werkgever bij wie zij ook werkte. Ester komt uit Bladel en heeft twee kinderen uit een vorig huwelijk. Toen we wilden samenwonen leek het ons het beste, voor de kinderen, om een huisje in Bladel te kopen. Zo wonen we nu alweer vijf jaar in de Gerard Bruninglaan. Ik ben dus vanuit de ‘grote’ stad naar het (volgens Eindhovenaren) platteland verhuisd. Dit is één van mijn beste beslissingen ooit geweest want ik vind de vriendelijkheid hier zeer aangenaam.”

Wat voor werk doe je?

“Na de MAVO heb de Mbo-opleiding ‘Pedagogisch Werk’ gevolgd. Na de schooltijd was er nog de dienstplicht en daarna ben ik gaan werken. Ik heb toen verschillende baantjes gehad, van verhuizer tot lakspuiter, voordat ik de logistiek inrolde. Dat is wat ik tegenwoordig nog doe. Ik ben van orderpicker/controleur de logistieke ladder opgeklommen. Via verschillende cursussen en opleidingen heb ik het tot ‘teamleider logistiek’ geschopt bij HQ Pack in Eindhoven.

Wat maakt het leven buiten het voetbal nog interessant?

“Mijn hobby’s zijn sporten als fitness en skeeleren en ook gamen. Lievelingseten wil je weten? Ik heb niet echt een favoriet menu, ik hou net zo goed van Hollandse kost als van Indisch eten of een Italiaanse pizza Ik denk dat ik, als ik toch iets moet kiezen, toch voor Japanse sushi ga. Favoriete vakantieland? Pfff, ik ben nog niet op zo heel veel plekken geweest maar ik vind Frankrijk tot nu toe wel één van de mooiste landen.”

Ben je zelf sportief bezig geweest?

“Ik heb zelf maar heel even gevoetbald. Ik vond handbal meer bij mij passen en dat heb ik dan ook bijna 15 jaar in clubverband gedaan. Naast voetbal en handbal volg ik al jaren de Formule 1. Als rechtgeaarde Eindhovenaar ben ik natuurlijk supporter van PSV en ik pik dan ook regelmatig een wedstrijdje in het stadion mee.”

Hoe kwam je bij Bladella terecht?

“Als toeschouwer bij de wedstrijden van mijn zoon ving ik wel eens wat op over een tekort aan trainers en natuurlijk over de vraag naar vrijwilligers bij Bladella. Omdat ik het altijd al leuk vond om met jongeren te werken was de keuze om mezelf als trainer/begeleider aan te melden vrij voor de hand liggend. Dat gebeurde een vijf jaar geleden. Dit doe ik nu dus al verschillende jaren. Ik heb ook meerdere keren meegeholpen bij Mezzevuelespeule. Helaas was dat door mijn eigen vakanties niet ieder jaar mogelijk.”

Wat doe je precies bij Bladella?

“Ik ben dus nu leider en coach en trainer, samen met Eric Tenbült van het klasseteam JO15-5 Ik vind het leuk om met de jongens op het veld te staan. De leeftijdsgroep waar ik nu leiding aan geef, en ook waar ik hiervoor leiding aan gaf, jeugdvoetballers onder 15 en jeugd onder 13 zijn volgens mij de leukste groepen om te begeleiden. Je ziet dat het kuddevoetbal van de jongsten met zijn allen als één groep achter de bal aan, plaats maakt voor het ‘echte’ voetbal met positiespel en combinatievoetbal. Sommige jongens zie je tijdens een competitie echt groeien. Da’s mooi.”

Wat is jou als jeugdtrainer bij Bladella mee- en/of tegengevallen?

“Ik ben goed tevreden met hoe het nu gaat. Mocht ik in het komende seizoen weer trainer/begeleider worden zal ik het niet veel anders doen dan ik al deed. Ik heb via Bladella enkele ‘Train de Trainer’ programma’s gevolgd. Ik denk dat ik mede daardoor op de goede weg ben om de jongens, als recreatieve trainer, een goede sportieve ervaring mee te geven. Daarmee kunnen zij zich ontwikkelen en tegelijkertijd sportief bezig zijn.”

Moeten er nog andere onderwerpen besproken worden?

“Nee hoor. Ik wil wel iedereen bedanken voor mijn verkiezing en daarbij natuurlijk mijn team van dit jaar JO15-5 in het bijzonder.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden