Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

Kempenaer 35 jaar geleden

Open sportdag in Bladel

Door Thijs van der Zanden

Bladel – mei 1985. De gezamenlijke sport- en culturele verenigingen van Bladel organiseerden de jaarlijkse open dag. Er was een programma in elkaar gezet waar iedereen van kon genieten.

Met medewerking van het zwembadpersoneel vond een verlicht avond-zwemmen plaats, een zeer sfeervol gebeuren. Ook waren er weer de superteam- en sportrouting-wedstrijden. Daarbij kwamen elf Bladelse verenigingen tegen elkaar uit in verschillende takken van sport. Het aantal wedstrijdpunten kon nog beïnvloed worden door de afsluitende veldloop. Voor velen was dit de genadeklap maar er werd fanatiek gestreden.

De jeugd kon haar zwemkunsten tonen in de regionale schoolzwemwedstrijden om de Jan van de Ven wisseltrofee. Een groot aantal verengingen zette hun beste beentje voor met demonstraties en optredens.

Ook waren er optredens van showband Brigida uit Netersel, ’t Allegaartje, Trio Pleasant, de Muddy Jazzband en harmonie L ‘Union te bewonderen.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Het 5e Openslagboom-festival op De Donksbergen ging wervelend van start. Duizenden toeschouwers konden genieten van de muziek en het theater.

- Voor de jeugd uit Bergeijk en Eersel werd door bv Jerusalem een groots opgezette spellendag georganiseerd bij het Cultureel Centrum in Bergeijk.

- In Vessem werd door de korfbalvereniging voor de achtste keer de avondwandel-driedaagse gehouden op woensdag, donderdag en vrijdag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden