Foto:
Column Lowie

Poten af van de BOA

Column Lowie Seuntjens

Wat viel er zoal op in het nieuws afgelopen week?
Het feit dat Simon van het Volendamse duo Nick & Simon kaal aan het worden is en dat wil maskeren door haarzakjes van het voorste deel van zijn hoofd te laten implanteren in zijn kruin?
Ach, als je je daar beter door voelt, doe dat dan vooral, zou ik zeggen.
Of Jesse Klaver die in het tv-programma ‘Wat een Suikerfeest’ zaterdagavond onthulde dat hij een Marokkaanse vader heeft?
Wellicht dat hij daar in de Kamer nog een paar keer op wordt aangesproken door Baudet of Wilders. Maar verder, boeien dus…
De paniek als gevolg van de onbegrijpelijke wissel van gebarentolk Irma Sluis tijdens de Corona-persconferentie, vorige week woensdag?
De wissel werd zelfs al vergeleken met die van Arjen Robben tijdens het EK voetbal in 2004 die desastreus uitpakte voor Oranje. Gebarentolk Irma zou al een eigen ‘tolkshow’ zijn aangeboden door RTL4. Mooi toch.

Allemaal vermakelijk, maar vooral klein nieuws. Nee het echte nieuws voor mij afgelopen week was de BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) die op het strand in IJmuiden dusdanig in elkaar werd geslagen dat hij naar het ziekenhuis moest om zich te laten behandelen. Triest, triest en nog eens triest.
De vakbond pleit er nu voor om de BOA uit te rusten met een wapenstok en pepperspray. Niet doen dus. Stel je voor. Dan worden BOA’s die daar gebruik van maken tijdens het eerstvolgende opstootje publiekelijk gelyncht. Als je agenten in de straat wegbezuinigt kun je dit soort toestanden verwachten. Heel simpel. Het is net hetzelfde als met IC-plekken. Als er paniek uitbreekt moet je zorgen dat er voldoende zijn.

En die twee galbakken die die BOA in elkaar hebben geslagen? Aanpakken natuurlijk en niet zo’n beetje ook. Een week lang allebei aan de schandpaal op de vismarkt in IJmuiden, insmeren met mayonaise en overlaten aan de zeemeeuwen. Je blijft met je poten van een BOA af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden