Het huis van Ad van de Ven uit Eersel, te bekijken op 2 juni.
Het huis van Ad van de Ven uit Eersel, te bekijken op 2 juni. (Foto: )

Vanaf de bank op bezoek bij Ad

Van de redactie

Via video binnenkijken bij een duurzaam huis

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt dinsdagavond 2 juni de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Ad van de Ven geeft dan uitleg over de duurzame maatregelen die hij nam bij het renoveren van zijn woning in Eersel, zoals de warmtepomp, zonneboiler en balansventilatie. Mensen die graag meekijken, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Eersel - Huiseigenaar Ad van de Ven liet de woning in 1993 zelf bouwen. “Destijds was het huis vooruitstrevend, maar na vijfentwintig jaar was de woning toch toe aan een renovatie. Drie jaar geleden verbeterden wij daarom de isolatie, vervingen we de cv-ketel door een warmtepomp met bodembron en kwam er een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.” De woning heeft geen aardgas meer en is zo gerenoveerd dat er zo min mogelijk energie nodig is, onder andere door gebruik te maken van de passieve zonne-energie. Ook gebruikte hij natuurlijke bouwmaterialen. Tijdens de online thematour deelt de huiseigenaar zijn ervaringen met de duurzame maatregelen, en wil hij anderen op weg helpen bij het verduurzamen van hun woning.

De online thematours

Dit voorjaar vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via

www.duurzamehuizenroute.nl/thematours

Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

De Nationale Duurzame Huizen Route

De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Eersel en is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden