Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Kunst in 't Hof te Bergeijk

Door Thijs van der Zanden

Bergeijk – juni 1985. Na een jaar exposities van anderen te hebben verzorgd, exposeerde de expositiecommissie hun werk nu zelf in Cultureel Centrum ’t Hof te Bergeijk. De leden Jan Biessen, Wim van Kessel, Emile Kuip en Hetty Manders-Munnink lieten recent werk zien met medewerking van Toon van Rooy. In maart 1984 ontstond deze commissie. Ze bracht bezoeken aan beroepskunstenaars en amateurs om kunstwerken te selecteren voor de expositie in 't Hof. Hierbij werd gestreefd kwaliteit te laten zien van kunstenaars van binnen en buiten de regio. Veelal waren het amateurs die weinig mogelijkheden kregen om te exposeren en beginnende beroeps die moeilijk een springplank kregen naar galeries. Cultureel Centrum ’t Hof bood hen die mogelijkheid wel. Nu wilde de expositiecommissie niet achterwege blijven en kwam met eigen werk voor de expositie. Dat werk bestond voornamelijk uit krijttekeningen, aquarellen en gemengde technieken.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Na een inbraak in het tennispaviljoen TOF te Bergeijk ging het clubhuis in juli 1984 in vlammen op. Binnen een jaar werd het met de steun van veel Bergeijkenaren herbouwd.

- Een groep fietsers uit Wintelre maakte een marathon-sponsor-fietstocht. De tocht van 375 km ging van Rupt in Frankrijk naar Wintelre en was ten bate van de ziekengroep Wintelre.

- Rond kunstzaal de 'Hoge Hees' gelegen tussen Steensel en Eersel werd voor de vijftiende keer de zomer-buiten-expositie gehouden. De naam van expositie was 'Natuur en Sculptuur'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden