Ton Jacobs en zijn schuur met zonnepanelen
Ton Jacobs en zijn schuur met zonnepanelen (Foto: Eigen foto's )

Familie Jacobs investeert in energie

Van de redactie

Iedereen kan investeren in de panelen van Ton en Anita

Profiteer van zonne-energie

Voor alle huishoudens die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen, of die het eigen dak al vol hebben liggen en meer zonnepanelen willen, is dit de ideale mogelijkheid om toch van zonne-energie te profiteren.

De Nederlander wil het liefste meer zonne-energie. Als dat dan ook nog op daken kan heeft dat zeker de voorkeur. Goed nieuws voor mensen die willen investeren in zonne-energie, want op de daken van het boerenbedrijf van Ton en Anita Jacobs komen maar liefst 3.000 zonnepanelen. Iedereen kan hiervan profiteren door te investeren in dit duurzame zonnedak.

Eersel - Ton en Anita Jacobs hebben zelf een aantal jaar geleden al een honderdtal zonnepanelen geplaatst op de daken van hun boerenbedrijf aan de Grote Aardweg 30 in Eersel. Nu zullen ze op al hun daken zonnepanelen plaatsen in samenwerking met projectontwikkelaar GreenIPP.

Eerder in het traject hebben zij met succes een overheidssubsidie toegekend gekregen voor 15 jaar. Met de zekerheid van deze SDE+-subsidie kan dit zonne-energieproject uitgevoerd worden.

Opwekken

De 3.000 zonnepanelen zullen jaarlijks 869.325 kWh opwekken. Genoeg voor het stroomverbruik van 290 huishoudens, dit zorgt voor een vermindering van bijna 350.000 kilo aan CO2-uitstoot.

Participeren

Via ZonnepanelenDelen kan iedereen participeren in dit project. Zo kun je dus profiteren van zonne-energie, ook als je hier zelf geen geschikt dak voor hebt. Inmiddels is het project al voor meer dan 50% gefinancierd door bijna 100 particulieren. Het zonnedak heeft in enkele dagen al meer dan 48.000 euro opgehaald van de benodigde 80.000 euro, dit is financiering naast een bancaire lening van de Rabobank.

Rendement

Ieder jaar wordt de waarde van de zonnestroom en de aflossing op de investering uitgekeerd. Investeerders krijgen daarbij duurzaam rendement op de inleg, afhankelijk van hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt. Hoe zonniger het is, hoe hoger het rendement. De opbrengsten zijn voor investeerders live bij te houden via een gratis app.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden