Foto:
Column Lowie

De laatste blije gup

Column Lowie Seuntjens

Wat zijn we toch boos met zijn allen en wat voelen we ons toch onheus bejegend.
3.200.890 ouderen voelen zich te kort gedaan doordat er wordt gekort op hun pensioen.
De LGBT-beweging die opkomt voor de belangen van 1.315.612 lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders vindt dat haar leden ’s avonds veilig door het Vondelpark moeten kunnen lopen.
612.345 negroïde Nederlanders zijn van mening dat er te weinig kleur zit in de Eerste en Tweede Kamer.
De Marokkaanse en Turkse gemeenschap in ons land, 834.211 leden in aantal, voelen zich achtergesteld op de arbeidsmarkt.
De jongeren tot 25 jaar, 3.111.231 in totaal, kunnen geen woning krijgen en maken zich druk over hun pensioen.
53.921 boeren voelen zich genaaid omdat ze het idee hebben dat voornamelijk hen het stikstofprobleem wordt aangerekend.
En niet te vergeten, maar liefst 8.125.807 vrouwen zijn het zat om hetzelfde werk te verrichten als hun mannelijke collega’s voor een fractie van hun salaris.
Opgeteld dus 17.254.017 verontwaardigde boze landgenoten.

Als je naar de cijfers kijkt kan je eigenlijk alleen maar concluderen dat Nederland geen fijn land is om in te wonen. Iedereen is er ongelukkig en ontevreden. Want als je dan weet dat Nederland momenteel 17.254.018 inwoners telt, zou je bijna denken dat ik die laatst overgebleven blije gup ben die het niet de moeite waard vindt om naar het Haagse Malieveld af te reizen.

Natuurlijk zijn er in ons land een aantal zaken nog niet goed geregeld. Maar veranderingen hebben tijd nodig.
Programma’s als M, Beau en Op1 geven de ontevreden Nederlander alle ruimte om uit te komen leggen in wat voor een verrot land we hier leven. Maar rapper Akwasi, mediaclown Henk Krol en de drie komieken van DENK zullen mij niet snel overtuigen van hun gelijk.
Bovendien heb ik ook zoiets als; wie het allemaal niet snel genoeg gaat en denkt ergens anders beter terecht te kunnen. Niemand houdt je tegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden