Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Grandioos muziekfeest Hoogeloon

Door Thijs van der Zanden

Hoogeloon – juni 1985. In de hallen van de firma Meulenbroeks werd een groot muziekfestijn georganiseerd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen. Er deden maar liefst 20 muziekkorpsen uit Noord-Brabant aan mee. Bij deze korpsen zaten echte toppers die zelfs al meermalen landskampioen waren geweest. De variatie was ook enorm groot, drumfanfares werden afgewisseld met tamboerkorpsen, showkorpsen en majorette-groepen. Hieruit bleek dat er niet alleen genoten kon worden van marsmuziek maar dat er ook ingewikkelde muziekstukken met bijpassende choreografische bewegingen waren die het publiek wisten te boeien. De manifestatie werd georganiseerd door drumfanfare St. Joris uit Hoogeloon. Dit korps kreeg van de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Federatie, de heer Hoes, een pluim op haar hoed, vanwege de voortreffelijke organisatie.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Gilde St. Willibrordus van Onze Lieve Vrouw uit Wintelre vierde het 665-jarig bestaan. Het middelpunt lag op zondagmiddag waarbij een vijftigtal gilden aanwezig was.

- Drumfanfare St. Brigida uit Netersel reisde naar Parijs voor diverse optredens in de Franse hoofdstad. De fanfare was uitgenodigd door het gemeentebestuur van de wijk Clamart.

- De eerste Europese satelliet-omroep 'Olympus' was voornemens Frans Kox uit Reusel in dienst te nemen. Er werd een proefproject opgezet om zijn geschiktheid te testen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden