Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Tiamat naar kampioenschappen

Door Thijs van der Zanden

Bladel – juni 1985. Zwemvereniging Tiamat uit Bladel nam met een grote delegatie deel aan de Brabantse kampioenschappen in Breda. In 1984 eindigde Tiamat zeer goed op de zevende plaats met 17 medailles, waaronder 7 keer goud. In 1985 moest Tiamat een klein stapje terug doen. Met 5 keer goud, 5 keer zilver en 9 bronzen medailles eindigde Tiamat op de tiende plaats. Maar tegenover de 2 limieten voor het Nederlands kampioenschap in 1984 stond wel dat er in 1985 maar liefst 8 startplaatsen werden binnen gehaald voor het Nederland kampienschap dat georganiseerd werd in Amersfoort. Dus al bij al kon Tiamat tevreden zijn over de behaalde resultaten. Bij de zwemsters plaatsten zich Petra Versteeg, Anke van den Borne, Wendy van Hooff en Jolanda Luyten voor het N.K. Bij de jongens ging Bas van Koll naar het kampioenschap in Amersfoort. Bas was met 4 startbewijzen voor het N. K. de meest succesvolle zwemmer van Tiamat in Breda.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De nieuwbouw van de Openbare Bibliotheek Bergeijk werd feestelijk geopend. Op 30 juni was er van 13.30 tot 17.30 uur 'Open huis' zodat iedereen het gebouw kon bezichtigen.

- Gilde Sint Lucia te Steensel schonk tijdens de teerdagen uitgebreid aandacht aan de diamanten gildebroeder Piet van Keulen en gouden jubilaris Door van de Wal.

- Tijdens de Reuselse Zomerfeesten op sportpark 'Den Hoek organiseerde Reusel Sport weer de strijd om de Amro-penaltybokaal. Het werd voor de tweede keer georganiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden