Wegens corona moet de mountainbiketocht helaas uitgesteld worden naar 2021, maar ook dit jaar zijn er genoeg acties voor Duchenne.
Wegens corona moet de mountainbiketocht helaas uitgesteld worden naar 2021, maar ook dit jaar zijn er genoeg acties voor Duchenne. (Foto: )

Erik strijdt door, nu en volgend jaar

'Een vette uitdaging en een dankbare taak'

Van de redactie

De in Eersel woonachtige Eric Lavrijsen gaat wederom de strijd aan voor kinderen met Duchenne spierdystrofie tijdens dé meest uitdagende offroad tocht van Europa: Duchenne Heroes. Samen met meer dan 300 mountainbikers zou hij dit jaar liefst 700 offroad kilometer afleggen.

Eersel - Duchenne is een erfelijke spierziekte. Deze spierziekte is een ongeneeslijke aandoening, die het complete spierstelsel aantast. Ook het hart ontbeert na verloop van tijd de kracht om het lichaam aan de gang te houden. In Nederland hebben ongeveer achthonderd jongens de ziekte van Duchenne. Meer dan de helft van hen haalt de dertig, maar veel patiënten overlijden voor hun twintigste. Deze kinderen horen niet in elektrische rolstoelen, liften, en takels. Ze horen volle bak te genieten van het nu en zich maximaal voor te bereiden op een geweldige toekomst.

Eric maakt deel uit van het Team Wheelers4Bram, die maar één doel voor ogen hebben: zoveel mogelijk geld bij elkaar halen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Het team zet zich opnieuw in voor Bram en alle andere kinderen met Duchenne, om een betere toekomst tegemoet te zien.

"Het is een vette uitdaging en enorm dankbare taak om dit te kunnen doen voor de medemens. Kijk op https://www.wheelers4bram.nl/sponsor-ons om te helpen. Wij zijn goed op weg, maar we kunnen nog steeds alle steun gebruiken. Bedrijven en particulieren, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Alle beetjes helpen. Dank je wel", aldus Erik.

Corona en 
Duchenne Heroes 2020

In goed overleg met Duchenne Parent Project is helaas besloten dat Duchenne Heroes dit jaar niet door kan gaan wegens alle perikelen omtrent corona. Zowel de inschrijving als het opgehaalde sponsorgeld wordt doorgeschoven naar 2021. Dus al het sponsorgeld komt ten goede van Duchenne Parent Project. En daarmee gaat ook Eric met zijn team voor Duchenne 2021.

Wel organiseert Duchenne Heroes op 12 september, de finishdag, een nieuw concept: De Duchenne 40! Bekijk www.deduchenne40.nl wat dit evenement inhoudt.

Emballage acties

Je kelder of kast aan het opruimen? Lege kratten en flessen? Op verschillende locaties in de supermarkten staan emballageboxen voor Wheelers4Bram. Verzamel je lege flessen, lever ze in en doneer het tegoed aan Duchenne Heroes.

Tot en met week 36 kan men het emballagebedrag sponsoren aan Wheelers4Bram en daarmee Duchenne. De emballage-automaten staan klaar voor sponsoring bij de PLUS Van de Huijgevoort in Eersel en Luyksgestel.
Dus lever ze in van tot en met 6 September.

Kijk voor deze en andere acties op https://www.wheelers4bram.nl, like hen op Facebook of kijk voor alles omtrent Duchenne Heroes op onderstaande website www.duchenneheroes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden