Foto:
Column Lowie

Meer waardering

Column Lowie Seuntjens

Vorige week donderdag werden in de Eindhovense wijk Tongelre twintig jongeren opgepakt door de politie. Jongeren die een avondje wilden rellen. Zo maar omdat het leuk was de politie uit te lokken. Al weken broeide er iets volgens jongerenwerkers. Was het de coronaverveling, of de behoefte om tegen de gevestigde orde aan te schoppen. Mede door soortgelijke onlusten in Helmond, Hoorn en Den Haag heeft de politie inmiddels een speciaal team opgetuigd om dit soort rellen in de kiem te smoren.
Er liepen jongens mee van 13 jaar. Een deel had bivakmutsen bij zich en sommigen hadden messen en vuurwerk in hun kleding verstopt.
"Dat het niet uit de hand is gelopen is te danken aan de inzet van onze politiemensen", aldus burgemeester Jorritsma van Eindhoven.

Mooi. Maar het moet toch niet gekker worden, denk ik dan. Waar zijn de ouders van die snotneuzen?
En je zult maar bij de politie in Eindhoven werken. De ene week moet je de sympathisanten van Kick Out Zwarte Piet beschermen tegen hooligans maar word je wel uitgemaakt voor racist. En de andere week moet je je zien te beheersen als je door zo’n doorgesnoven rotjoch met stenen wordt bekogeld en uitgelokt om je wapenstok te gebruiken zodat zijn relmaat er een filmpje van kan maken en posten op social media.

Als ik baas was van de politie in Eindhoven dan denk ik dat ik mijn mensen bij nieuwe onlusten eens een keer binnen hield en niet liet uitrukken. En ook de ambulances die gehavende relschoppers moeten opkalefateren bleven in de garage staan.
Misschien moet het maar eens een keer helemaal uit de hand lopen. Wedden dat er binnen de kortste keren meer waardering voor de politiemensen en zorgmedewerkers komt en ze in Den Haag ook beseffen dat je die moet koesteren en niet in de kou laat staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden