Ophalen van de oogst. Foto: Yvar Pel
Ophalen van de oogst. Foto: Yvar Pel (Foto: Yvar Pel)

Herenboeren starten op in de Kempen

Van de redactie

Kom naar de bijeenkomst
op 9 juli
voor meer info

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt.

De Kempen - Een groep van 150 – 200 mensen zijn de eigenaar van een boerderij en tegelijkertijd ook de klanten van de boerderij. Een professionele boer(in) werkt op de boerderij tegen een vast salaris. Samen genieten ze van de oogst, samen delen ze de bedrijfsrisico’s. Mensen die dit ook willen, zetten zelf een herenboerderij op. Al eerder werd kenbaar gemaakt dat hiervoor ook een initiatief in de Kempen is.

Duurzaam en Samen

Herenboeren eten met de seizoenen mee, uit de buurt en hun boer werkt zo duurzaam mogelijk, en dat zie je terug op het land. De bodemkwaliteit gaat erop vooruit, de natuur kan zich ontwikkelen en het landschap herstelt zich.

Daarnaast is een Herenboerderij ook een plaats waar mensen samenkomen, ze elkaar en hun boer spreken en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan. Helpen mag maar hoeft niet.

Herenboeren in de Kempen?

In april en mei stonden de eerste informatiebijeenkomsten op de planning die helaas niet door konden gaan. Nu het weer langzaamaan mogelijk wordt om in iets grotere gezelschappen bij elkaar te komen, wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd op 9 juli om 20.00 uur in de Muzenval in Eersel. De bijeenkomst is in een ruime zaal, maar om voldoende afstand te kunnen bewaren kan er een maximum van 40 personen aanwezig zijn. Aanmelden is daarom voor deze bijeenkomst noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen aan onderstaand emailadres.

Er worden nog meer informatiesessies georganiseerd als daar vraag naar is.

Mocht je niet naar de bijeenkomst willen/kunnen komen, maar wel interesse hebben, stuur ook dan een mailtje naar:

herenboerendekempen@gmail.com

Er wordt dan contact met je opgenomen.

Volg de Herenboeren

Je kunt de Herenboeren ook volgen op www.facebook.com/herenboerendekempen.

Meer informatie is te vinden op onderstaande website:

www.herenboeren.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden