Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Wielerronde van Hapert

Door Thijs van der Zanden

Hapert – juli 1985. Stichting Wielercomité HSV en de Hapertse Wielerclub organiseerden samen een goed verlopen Ronde van Hapert. De liefhebbers fietsten een parcours van 40 km. De snelste tijd, 58.53 uur, werd gereden door H. Thijssen uit Bladel. De amateurs kregen 60 km voor de wielen. Hier was Eddy Huissoon uit Eindhoven de winnaar, tweede werd Erwin Couwenberg uit Reusel en het brons was voor Willy Slits uit Bergeijk. Bij de amateurs ging Peter van Dam uit Veldhoven in de laatste ronde alleen op kop. De kopgroep achter hem, waarbij favoriet Tiny Borgers uit Eindhoven zich bevond, begon te sprinten en haalde Peter in. Huub Kools uit Baarle Nassau kwam als eerste over de streep, gevolgd door Tiny Borgers, Jan Burgmans en Dave Das beiden uit Bergeijk. Op de foto is te zien dat Huub Kools als eerste over de finish komt. Naast hem fietst Dave Das, die vierde werd. Dit tot verbazing van de toeschouwers die Dave Das als derde de finish zagen passeren.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Na 19 jaar zet Piet van Sambeeck uit Bladel een punt achter zijn correspondentschap voor 'de Kempenaer'. Veel artikelen zijn aan zijn helder brein ontsproten en op papier gezet.

- De Stichting Internationale Fiets-4-daagse Kempenland organiseerde voor de vijfde keer dit onvergetelijke fietsevenement. Men kon volop genieten van het Kempische landschap.

- Het fierljeppen in Reusel werd voor de zesde keer een succes. Buurtvereniging RoDeHo stond borg voor een goed verzorgd evenement. Het eiergooien was een nieuw spektakelstuk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden