Zaterdag 4 juli vond de voorzichtige opstart van het accordeontreffen plaats in de Tipmast. De aanwezige accordeonisten waren blij weer samen muziek te kunnen maken.
Zaterdag 4 juli vond de voorzichtige opstart van het accordeontreffen plaats in de Tipmast. De aanwezige accordeonisten waren blij weer samen muziek te kunnen maken. (Foto: Jan Wijten)

Accordeontreffen start langzaam weer op

Bladel – Afgelopen zaterdag kwamen de fraaie accordeons weer uit de koffer voor het accordeontreffen in de Tipmast. "Het werd een treffen in een uiterst voorzichtige modus", aldus Theo van Limpt, die samen met zijn grensmuzikanten in 2011 startte met deze muziekmiddagen die inmiddels zijn uitgegroeid tot een succesvolle formule. "We hebben besloten om van start te gaan met alleen de muzikanten om uit te proberen of het mogelijk is om op 1.5 meter toch de accordeonisten voldoende ruimte te bieden om te kunnen spelen. Ook staat daarnaast de veiligheid voor de muzikanten, vaak kwetsbare ouderen, op de eerste plaats", aldus Theo.

Duidelijk werd al snel dat de 27 accordeonisten, die aanwezig waren op deze middag, weer enorm genoten van het muzikale samenzijn. Co Boeff (81), één van de vaste muzikanten van deze middagen uit Dordrecht, kwam zelfs vanuit zijn vakantieadres Katwijk naar Bladel om mee te kunnen spelen en na vier corona maanden zijn muziekvrienden weer te kunnen ontmoeten.

Het succesvolle accordeon treffen werd maandelijks gehouden in de Tipmast in Bladel, de Wekker in Reusel en de Schakel in Hooge Mierde met een grote publieke belangstelling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden